x

Di Francesco: Džeko i Kolarov neće odmarati protiv Crotonea, nastupit ćemo u najjačem sastavu!

Trener Rome Eusebio Di Francesco je ne namjerava odmarati svoje najbolje igrače u srijedu, tako da će kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Vučice Edin Džeko biti u početnom sastavu.

Roma ima veoma gust raspored, u srijedu igra protiv Crotonea, potom se u subotu sastaje s Bolognom, a potom slijedi utakmica Lige prvaka, odnosno okršaj s Chelseajem.

 

``Karsdorp će igrati, dok Patrick Schick mora nastaviti svoj razvoj. Prije svega mora pronaći pravu formu, a onda može igrati. On je odličan igrač, ali neće zaigrati od prve minute. Malo po malo, pružat ćemo mu šansu, smatramo da će donijeti kvalitet``, izjavio je Di Francesco.

 

Za Edina Džeku i Aleksandra Kolarova odmora nema.

 

``Oni neće biti na klupi sutra, situaciju ću procijeniti prije utakmice s Bolognom. Uvijek pokušavam napraviti najbolji mogući tim, ali se fizičko stanje mora procjenjivati. Protiv Crotonea ćemo zaigrati u najjačem sastavu kako bismo ih pobijedili. Treba nam šest bodova iz naredne dvije utakmice. Crotone je napravio čudo prošle godine, imaju odličnog trenera Davidea Nicolu``, završio je Di Francesco.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.