x

Dileri uhapšeni, zaplijenjeno 110kg skanka !

``Tokom višemjesečnog trajanja policijske operacije „Zelena milja“, od ove organizovane kriminalne grupe zaplijenili oko 110 kg skanka i više komada vatrenog oružja – pištolja, pušaka i raketnih bacača, dok se, kroz saradnju sa državama iz regiona, pripadnici navedene kriminalne grupe terete za krijumčarenje još 30 kg skanka``, navodi se u saopštenju.

Pripadnici nikšićke policije u cik zore uhapsili su četvoricu Nikšićana, osumnjičenih da su počinili krivična djela zločinančko udruživanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Akcijom koja je po nalogu specijalnog državnog tužilaštva za organizovani kriminal, sprovedena rano između 5 i 6 sati na području Nikšića, uhapšeni su Petar Cerović (36), od ranije poznat javnosti kao jedan od vođa kriminalne grupacije “Kvartaši”.

Pored njega uhapšeni su i Dejan Rovčanin ( 35), Zoran Davidović ( 56 ) i Batrić Lalović ( 33 ). Prilikom pretresa kod njih je pronađena veća količina oružja i municije, kao i pedesetak telefonskih kartica.

Svi su uhapšeni nakon sprovedenih akcija tajnog nadzor u proteklom periodu, tokom kojeg je utvrđeno da su osumnjičeni švercovali drogu preko Nikšića do Bosne i Hercegovine.

 Pored Nikšića po jedna osoba uhapšena je u Podgorici, Baru i Pljevljima, a u bjekstvu i još nekoliko osumnjičenih.

Podsjetimo da se nikšićka policija i krajem decembra prošle godine, obračunala sa švercerima narkotika u oviru međunarodne akcije Trio, kada su od ukupno 16 uhapšenih sa područja naše zemlje, čak jedanestorica uhvaćena u Nikšiću: Vojislav Marković, Slobodan Pejović, Vladimir Blečić, Mirko Andrijašević, Predrag Radulović, Radovan Bulatović, Stevan Nikolić, Darko Pantović,Luka Ćorović, Dušan Nikolić, Gligor Pejović.

U saopštenju Uprave policije piše da se sumnja da su oni u okviru kriminalne organizacije sticali veliku materijalnu korist i na organizovan način nabavljali, krijumčarili i preprodavali opojnih droga na relaciji od Republike Albanije, preko Crne Gore, ka Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Hrvatskoj.

Izvor: Vijesti/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.