x

Divanhana održala koncert u Studiju 2 Muzičke produkcije BHRT-a!

Više od tri stotine posjetilaca pratilo je koncert Divanhane, koji je održan u utorak, 20. 12. u Studiju 2 Muzičke produkcije BHRT-a, uživajući u pravoj sevdah poslastici „serviranoj“ na raznovrsne načine. 

Divanhana je ovim nastupom potvrdila svoj kvalitet i značaj u očuvanju tradicije i novog zvuka budućnosti sevdaha. Sve pjesme, u nešto više od sat vremena, publika je ispratila glasnim ovacijama. Publiku na koncertu su činile sve generacije ljubitelja sevdaha, koji ovaj segment muzike smatraju magičnim i romantičnim. 

 

Iz benda Divanhana ističu da je „Studio 2“ projekat potreban Bosni i Hercegovini i svim muzičarima koji konačno u programu BHRT-a imaju prostor da stvaraju i promoviraju svoje autorske projekte. 

 

Divanhana su majstori uklanjanja granica između sebe i publike, te svojim pristupom tradicionalnoj muzici ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, čak ni one najstarije simpatizere klasičnih oblika sevdaha. Ovaj sjajni sastav svoju popularnost gradi iz dana u dan, a aktuelni album „Zukva`` ih je lansirao na internacionalnu muzičku scenu i evropsku turneju koja zvačnično još traje. 

 

Za zadnju sedmicu januara 2017. Muzička produkcije BHRT-a najavljuje koncert sarajevske alternativne rock-funk-soul grupe Sikter.

 

Svi koncerti Studija 2 uživo se emituju u programu BH Radija 1, dok BHT 1 snima i odloženo će ih emitiovati. 

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.