x

Djeca su ga mučila nedjeljama, radio im je domaći za novac: Majka ga je pronašla obješenog u kući, jedan trag je otkrio sve!

Dječak (11) je pronađen u svojoj kući obješen, tri nedjelje nakon što je krenuo u školu i radio drugim učenicima domaće zadatke za novac. Asada Kana je pronašla majka nakon što je silom ušla u njegovu sobu 28. septembra prošle godine u Bredfordu. Jučerašnji podaci istrage navode da je bila zabrinuta jer smatra da su domaći zadaci koje je radio za druge doveli do njegove smrti. Sumnja se da je Kan bio zlostavljan dvije nedjelje prije nego što se ubio.

Dječak je rekao da radi domaće zadatke za nekoga ko mu to plaća. Još dva njegova prijatelja vjeruju da je bio zlostavljan prije smrti. Policija je pronašla još jedan trag koji navodi da je dječak bio pretučen u školskom dvorištu nekoliko sati prije smrti. Mnogi su pružili podršku dječakovoj majci i odali mu počast majicama s natpisom “Počivaj u miru, mali čovječe”.

 

– Vidjela sam kada se predao, plakala sam i dozivala pomoć, molila sam se Bogu da prodiše. Posmatrala sam ljekara u nadi, ali to se nije dogodilo – opisala je majka sinovljevu smrt.

 

– Bol, bespomoćnost. Zašto bi ga iko zlostavljao? Bio je bezopasan, nikada nije izlazio iz kuće bez poljupca -rekla je žena.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.