x

Dječak nije mogao ništa govoriti do 7. godine, a onda kad je progovorio kazao “Volim te, mama!”

Zbog rijetkog medicinskog stanja povezanog s radom mozga, dječak Tait Sherman živio je u svijetu tišine, nije mogao ništa govoriti, ali nakon što su mu specijalisti napokon pomogli da ponovo govori, svojoj mami je rekao riječi koje je ona dugo čekala. Taitove prve riječi bile su: “Volim te mama!”

Jedne večeri, dok je svog sina spremala za spavanje, njegova mama Reama Sherman (40) čula je riječi koje je čekala praktično cijeli život. Dječak ih je prošaptao. Većina drugih mama čuje te riječi stotinama puta do uzrasta u kojem je bio mali Sherman, 7. godine života – ali za Reamu je to bio posebno dirljiv trenutak.

 

Sada 10-godišnji Tait pati od rijetke moždane anomalije po imenu Bilateral Perisylvain Polymicrogyria, koja pogađa dio mozga zadužen za govor. osoba pogođena ovim zna šta želi reći, ali njegova usta i usne ne mogu ispustiti zvukove.

 

To je toliko rijetko da čak ne postoje grupe podrške za one koji su ovim medicinskim stanjem pogođeni i njihove najbliže.

 

Godinama se Reama borila sa ovom dijagnozom i tražila pomoć i na kraju je stigao rezultat.

 

– To je bio tako zapanjujući trenutak. Tait je napokon imao glas nakon sedam godina nemogućnosti da govori. Slama srce nemogućnost da komuniciraš s nekim koga voliš najviše na svijetu. Mi smo ranije koristili znakovni jezik, ali jedne večeri on me je pozvao da ga zagrlim i rekao riječi “uv you”. To je bilo da se srce rastopi…

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.