x

Djevojčici (7) iz Novog Travnika doktori otkrili još jedan tumor: Roditelji nemaju ni za put do bolnice!

Upućen je apel za sedmogodišnju Leonitu Gabrić iz Novog Travnika, koja boluje od rijetkog oblika koštanog tumora i hitno treba otputovati za Beograd na Institut za Ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica”. Roditelji nemaju sredstava za dalje liječenje…

Naime, mala Leonita je prije 2 dana bila u bolnici, gdje su doktori otkrili još jedan tumor. Djevojčica je dosad već dva puta podvrgnuta transplantaciji kosti.

 

Roditelji, Vedrana i Davor Gabrić, dobili su pomoć za prvu transplantaciju, dok su za drugu morali dići kredit. Doktori u Beogradu trebaju utvrditi da li je potrebna i treća transplantacija kosti čime bi troškovi liječenja, pretpostavlja se znatno porasli.

 

“Dosad smo u njeno liječenje potrošili oko 100.000 KM, a sada trebamo ići u Beograd čim nađemo novac za putovanje i preglede, kazala je majka Vedrana Gabrić.

 

“Leonita treba ići u srijedu na pregled pa bismo trebali imati informaciju za novu transplataciju i koliko bi to moglo da košta. Nama sad treba novac za put, a za sve ostalo ne možemo reći koliko dok nam bolnica ne da predračun”, kazao je za portal Doznajmo.com, otac Davor Gabrić.

 

Uplate za pomoć djevojčici mogu se izvršiti u Intesa Sanpaolo Bank na žiro račun: 1542099993733132.

 

Također, svi koji žele pomoći mogu i kontaktirati Leonitinu majku Vedranu na broj 063/366-136. 

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.