x

Dobrim djelima do kutka za najmlađe: m:tel poklonio dječije igralište opštini Prnjavor!

U okviru društveno odgovorne akcije ``Dobro djelo``, kompanija m:tel je poklonila dječije igralište opštini Prnjavor, čije je svečano otvaranje upriličeno u četvrtak 26. maja, a obilježili su ga smijeh i radost mališana. 

Podsjećamo, riječ je o projektu koji je kompanija m:tel pokrenula u cilju da pojedinci, udruženja ili organizacije prijave dobro djelo u svom gradu ili opštini, i to putem zvaničnog sajta akcije www.dobrodjelo.com, nakon čega je lokalnu zajednicu sa najviše dobrih djela m:tel nagradio dječijim igralištem, a opština Prnjavor je bila je najuspješnija u ovom poduhvatu. 

 

``Ako prelistate bilo koje dnevne novine - lokalne, regionalne ili svjetske i na vagu stavite sa jedne strane lijepe i pozitivne vijesti, a sa druge negativne, shvatili biste da, nažalost, ove druge debelo pretežu. Zato smo prošle godine osmislili akciju `Dobro djelo`, s prvenstvenim ciljem da se popularizuje dobrota, humanost, prave vrijednosti i pozitivne tople ljudske priče``, kazao je povodom donacije igrališta Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel. 

 

On je podsjetio na činjenicu da je na mapi dobrih djela na stranici www.dobrodjelo.com u okviru ove akcije upisano njih preko 1000, što govori u prilog tezi da su prave vrijednosti i dalje tu oko nas, ali da svakako treba više govoriti o njima. 

 

``Ova akcija je u toku prošle godine pokrenula i bh. medije da više od 1200 puta posvete svoje vrijeme ovoj temi, a priče o dobrim ljudima sa interaktivne mape našle su mjesto na stranicama štampe i u televizijskim minutama. Izuzetno mi je drago što su ljudi iz opštine Prnjavor i sami motivisali svoje sugrađane da čine dobro, učestvuju u akciji i tako ubjedljivo prestigli ostale opštine u BiH. Zato mi je zadovoljstvo što, kao veliku završnicu ove akcije, otvaramo i poklanjamo Prnjavoru dječije igralište na površini od oko 200 kvadrata``, istakao je Mišić i poželio da na igralištu stalno bude gužva. 

 

Siniša Gatarić, načelnik opštine Prnjavor, kazao je kako mu je izuzetno drago što su njegovi sugrađani bili dio akcije ``Dobro djelo``, te da je veoma ponosan što su dobra djela stanovnika Prnjavora nagrađena na ovaj način i tom prilikom se zahvalio kompaniji m:tel na nesvakidašnjem poklonu. 

 

``Srećan sam što danas imamo priliku da i zvanično otvorimo dječije igralište, koje je opština Prnjavor kao opština sa najviše prijavljenih dobrih djela dobila od kompanije m:tel. Očekivali smo da Prnjavor pobijedi u ovoj akciji, s obzirom na to da kao lokalna zajednica podstičemo dobra djela i kod naših sugrađana budimo osjećaj humanosti. Dokaz da smo u tome uspjeli je i ovo lijepo dječije igralište, koje uveseljava naše najmlađe sugrađane. Opština Prnjavor je u ovoj akciji iza sebe ostavila sve ostale gradove i opštine, što je i dokaz da kada se čine dobra djela, ona kasnije multipliciraju u druge dobre stvari i aktivnosti, a nagrada koja slijedi je verifikacija tog rezultata``, naglasio je Gatarić. 

 

Nakon svečanog otvaranja sa djecom se družio mađioničar, a najspretniji su naučili i neke zanimljive trikove. Kako bi ugođaj bio potpun, za njamlađe su organizovane i kreativne radionice crtanja, bojenja i oblikovanja plastelina u posebno opremljenom kutku, a namještaj iz tog prostora je po završetku događaja poklonjen gradskom vrtiću, kao još jedna potvrda uspjeha akcije ``Dobro djelo``. 

 

m:tel – imate prijatelje!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.