x

Doček za pamćenje: Sarajlije ušle u Novu godinu sa Dinom Merlinom!

NAPOMENA: Ekskluziva.ba portal vam u toku dana donosi veliku fotogaleriju sa dočeka Nove godine uz Dinu Merlina, kao i iz brojnih sarajevskih ugostiteljskih objekata.
Sarajlije, ali i mnogobrojni turisti koji su odlučili Novu godinu dočekati u našem glavnom gradu uživali su na Trgu BiH uz sjajan muzički program. Uprkos hladnoći i minusima u Sarajevo je bilo veselo i spektakularno.

Građani Sarajeva ali i mnogobrojni turisti koji su došli iz raznih krajeva svijeta, a najviše iz regije prisustvovali su pravom spektaklu, a bosanskohercegovačka legenda Dino Merlin još jednom je potvrdio da zaista uživa status megazvijezde. Svoj nastup je počeo pjesmom ``Hotel Nacional`` koju je na hiljade građana jednoglasno pjevali.

 

Malo prije ponoći Dino Merlin zahvalio se svima koji su došli i poželio sretnu i uspješnu 2017. godinu.

 

``U ime svih nas i u ime ovog lijepog grada pošaljimo poruku mrira. Sa ovog posebnog mjesta, posebnog grada pošaljimo bijelu pricu umjetnice Edine Selesković. Neka ta ptica ode u svijet i kaže da je ovo mjesto koje želi mir, sreću i berićet. Neka takva bude 2017.``, rekao je Merlin.

 

Nakon toga se okupljenima na Trgu BiH obratio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i čestitao Novu godinu koju je označio spektakularan vatromet. 

 

Na repertoaru su se našli neki od njegovih najvećih hitova poput ``Laku noć moja mala barbiko``, ``Ja potpuno trijezan umirem``, ``Lelo``, ``Sredinom`` i ``Kokuzna vremena``.

 

Nakon čestitki i odbrojavanja Dino Merlin nastavio je nastup pjesmom ``Jel` Saraj`vo gdje je nekad bilo``.

 

Okupljeni na Trgu BiH koji su uživajući u Merlinovim bezvremenim hitovima zaboravili na minuse.

 

Sasvim je sigurno da je nastup čarobnjaka Dine Merlina na javnom dočeku Nove godine na Trgu BiH najspektakularniji javni doček u regiji.

 

Uz glavnu zvijezdu Dinu Merlina u novogodišnjoj noći nastupio je DJ dvojac After Affair nakon čega je na binu izašao mladi i talentovani muzičar iz Londona Yehan Jehan. Okupljeni na Trgu BiH mogli su uživati i u Divanhaninim interpretacijama sevdalinki.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.