x

Dodge oživljava Demona!

I dok drugi proizvođači smišljaju toplu vodu i kreću u elektrifikaciju svojih vozila, Dodge osvježava jedan od svojih legendarnih snagatora. Demon se ponovno budi!

Za početak ono što se zna. Prema informacijama koje cure na kapaljku, Demon će ispod poklopca motora imati V8 pogonski agregat koji će proizvoditi 707 konjskih snaga. Inače, Demon se temelji, na već svima poznatom, Challenger SRT Hellcat, čije su performanse slične performansama koje ima Demon, 6.2 litreni motor koji razvija 707 konjskih snaga i do stotke ubrzava za 3.9 sekundi. Međutim, ovaj koncept je prvi puta predstavljen 1971. godine., oživljen 2007. godine, a sada će ugledati svjetlo tržišta na autosajmu u New Yorku.

 

Dodge već neko vrijeme priprema teren za dolazak ovog cestovnog predatora serijom kratkih video spotova, za koje moramo priznati da izgledaju odlično. Iako još nema detaljnijih informacija o točnim performansama već spomenutog agregata, za očekivati je kako će one biti paklene, baš kao i samo ime. Iz Dodgea ističu kako ovim modelom ciljaju na tržište entuzijasta i pripadnika supkulture kojima, u prenesenom značenju, venama teče kerozin.

 

Inače, Dodge je iznenadio javnost 2015. godine kad je predstavio  super snažni Hellcat SRT po iznenađujuće niskoj cijeni, 60.000$. U to vrijeme Hellcat je proglašen jednim od najbržih i najsnažnijih mišičavih automobila s ludim ubrzanjima i još luđim, a već spomenutim, performansama. Službene brojke govore o 10 sekundi koje su mu potrebne za utrku dužine 402 metra.

 

Za kraj, za sve ljubitelje lika i djela Dodgea, donosimo jedan od njegovih video najava koje će vas oduševiti, a izgledaju poput kraćeg akcijskog filma.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.b a

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.