x

Dok je pripremala ukop svog sina, uslijedio novi šok!

Majka je upravo obavljala jedan od najtužnijih poslova u životu, planirala ukop svog sina, a onda je uslijedio još jedan šok.

Dok je ona u susjednoj sobi, pored kovčega svog sina, razgovarala sa svećenikom o ukopu, njena prijateljica ukrala je nakit u vrijednosti 2000 funti (oko 4700 KM). Pamela Hill (51) posjetila je Susan Driscoll u njenom domu kad je njen sin Paul iznenada preminuo. No, dok je Susan  pričala sa svećenikom, Pamela se poslužila porodičnim nakitom.

Danas je osuđena na 140 dana zatvora.

- Ona je šljam, ukrala je od mene dok mi je sin ležao u kovčegu u drugoj sobi.

Pamela, koja je sa Susan bila prijateljica više od 30 godina, došla je izjaviti saučešće. Dok je Susan razgovarala sa svećenikom, Pamela je uzela šest prstenova i narukvicu, nakit vrijedan 2000 funti. Isti je kasnije prodala na pijaci za 1.000 funti.

- Nakon što se nismo čule godinu dana, Pamela se javila kad je čula za smrt mog sina. Ona je sve učinila za mene, odvela me da registrujem njegovu smrt, do kapele, čak je ponudila da plati službu.

- Shvatili smo da je nakit nestao u jutro na dan pokopa. Moj sin je ležao u kovčegu u drugoj sobi. Ona se izvinila kad je došao svećenik, a potom otišla noseći vrećicu za posteljinu.

- Kakva bi osoba to napravila?

Na sudu je Pamela priznala da je uzela nakit i prodala ga, ali da je zlato našla u susjedovom vrtu kad je napustila kuću.

- Iskoristila nas je u najgorem momentu i izazvala bol i patnju. To je neoprostivo.

- Nisam bila u mogućnosti tugovati za sinom kako treba i to zbog nekoga koga sam smatrala jako dobrim prijateljom.

Izvor:Doznajemo.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.