x

Dokazi da nikada ne smijete preskočiti desert!

Ako i vas svaki dan ulovi želja za slatkim, zapamtite kako uvijek morate udovoljiti svom tijelu. Naime, suprotno općem vjerovanju, deserti su itekako dobri za naše zdravlje i ne bismo ih se trebali odricati

1. Doslovno vas čine sretnima. Poznat vam je onaj osjećaj kada pojedete krišku omiljenog kolača i odmah se osjećate bolje? To se događa zato što namirnice s većim udjelom ugljikohidrata pomažu mozgu i tijelu da proizvode razne hormone i tvari koje izazivaju osjećaj sreće. 

 

2. Olakšavaju dijetu. Želja za slatkim jedan je od najvećih uzroka `prekršaja` koje radimo na dijetama. Potpuni prekid konzumacije slatkog zbog želje za mršavljenjem dugoročno vam neće pomoći.

 

Naime, istraživanja su pokazala da ljudi koji se zdravo hrane, ali ne izbacuju iz prehrane bogate deserte imaju bolji uspjeh kod mršavljenja jer se njihovo tijelo osjeća zadovoljno. Zbog toga nemojte eliminirati slatko iz svog jelovnika.

 

3. Umanjuju negativne učinke dijete. Naglo izbacivanje ugljikohidrata i šećera iz prehrane uzrokuje manjak glukoze potrebne za stvaranje energije. Zbog toga se možete osjećati umorno tijekom dijete, a kako biste to izbjegli posegnite za desertom.

 

4. Preko njih možete unositi više voća u organizam. Voće je neophodno za naše zdravlje, ali nismo svjesni da ga često ne jedemo dovoljno. Zbog toga je njihovo ubacivanje u deserte odlična ideja. Omiljeni sladoled nadopunite borovnicama ili malinama, ispecite biskvit s breskvama, banane prelijte čokoladom.

 

5. Sadrže važne nutrijente. Većina dijeta koje zabranjuju konzumaciju ugljikohidrata ne uzimaju u obzir da su oni jedan od esencijalnih nutrijenata. Deserti možda nisu najzdraviji oblik ugljikohidrata, ali uz kontroliranu količinu i mogu postati njihov izvor.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.