x

Domaće pancerote!

Malo ko ne voli pancerote - tople, meke, sočne... Tope se u ustima!

Potrebni sastojci:

 

- Brašno: 1/2kg

 

- Mlaka voda: 300ml

 

- Svjež kvasac: 1 komad

 

- So: 2 kašičice

 

- Šećer: 1 kašičica

 

- Kečap: 150g

 

- Origano: 1 kesica

 

- Šunka: 200g

 

- Kačkavalj: 200g

 

- Jaje: 1 komad

 

- Susam: 100g

 

Priprema:

 

Kvasac potopiti u mlaku vodu, dodati šećer i so i ostaviti na toplom mjestu, da kvasac nadođe. Potom nadošli kvasac pomiješati sa brašnom i umijesiti mekše tijesto, da se odvaja od prstiju. Ostaviti na toplom mjestu prekriveno oko 1h da tijesto nadođe.

 

Kada je tijesto spremno, staviti ga na pobrašnjenu površinu, premijesiti i podijeliti na loptice (8-10 loptica, veličine po izboru).

 

Svaku lopticu oklagijom rastanjiti, na polovinu staviti kečap pomiješan sa origanom, pa preko šunku i rendani kačkavalj.

 

Preklopiti pancerotu, viljuškom je zatvoriti i malo izbockati odozgo. U vruć i pouljen pleh staviti pancerotu, premazati razmućenim jajetom i posuti susamom.

 

Peći oko 20 min na 200 stepeni.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.