Domaće pancerote!
Malo ko ne voli pancerote - tople, meke, sočne... Tope se u ustima!
Potrebni sastojci:
- Brašno: 1/2kg
- Mlaka voda: 300ml
- Svjež kvasac: 1 komad
- So: 2 kašičice
- Šećer: 1 kašičica
- Kečap: 150g
- Origano: 1 kesica
- Šunka: 200g
- Kačkavalj: 200g
- Jaje: 1 komad
- Susam: 100g
Priprema:
Kvasac potopiti u mlaku vodu, dodati šećer i so i ostaviti na toplom mjestu, da kvasac nadođe. Potom nadošli kvasac pomiješati sa brašnom i umijesiti mekše tijesto, da se odvaja od prstiju. Ostaviti na toplom mjestu prekriveno oko 1h da tijesto nadođe.
Kada je tijesto spremno, staviti ga na pobrašnjenu površinu, premijesiti i podijeliti na loptice (8-10 loptica, veličine po izboru).
Svaku lopticu oklagijom rastanjiti, na polovinu staviti kečap pomiješan sa origanom, pa preko šunku i rendani kačkavalj.
Preklopiti pancerotu, viljuškom je zatvoriti i malo izbockati odozgo. U vruć i pouljen pleh staviti pancerotu, premazati razmućenim jajetom i posuti susamom.
Peći oko 20 min na 200 stepeni.
Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.