x

Đorđević: Vratili smo Bosnu, opet je živa!

Bek Bosne Royal Jelly Vladimir Đorđević izjavio je da je Dušan Gvozdić napravio čudo od Bosne. 

Rođeni Nišlija je došao u Bosnu Royal prošlog ljeta iz niškog Konstantina. Zanimljivo je i da je nastupao za Bosnu kao posuđen igrač u Play-offu A-1 lige sezonu prije. 

 

Đorđević je u intervjuu za mvp.rs, između ostalog, govorio o finalnoj seriji protiv Igokee, povratku Bosne na košarkašku mapu. 

 

``Malo ko je vjerovao da možemo da stignemo do pet utakmica u finalnoj seriji. Međutim, vidjelo se iz meča u meč da smo zaslužili majstoricu. Da smo svi bili zdravi, sa Ikonićem i Vasiljevićem tokom čitave serije mogli smo da pružimo i više, možda i da ih iznenadimo``, rekao je Đorđević za mvp.rs. 

 

On kao najzaslužnijeg za preporod Bosne Royal ističe trenera Dušana Gvozdića.

 

``Gvozdić je bukvalno napravio čudo od ove ekipe. Igrali smo pravu košarku, pokazali mnogo toga dobrog. Što se sezone tiče svi su zadovoljni, ostaje žal što u toj petoj finalnoj utakmici nismo pružili više, jer je već poslije poluvremena bilo jasno da je Igokea pobjednik``, poručio je Đorđević.

 

On je dodao da se publika vraća u Skenderiju, da je Bosna opet živa. 

 

``Vratili smo Bosnu, opet je živa. To je ono što košarci treba, jer je Bosna veliki klub. Publika se vraća u Skenderiju, a Sarajevo obožava košarku. Bilo je prelijepo igrati pred našim navijačima. Između ostalih, izdvojiću jednu utakmicu kada je sama egzistencija Bosne bila dovedena u pitanje. Bilo je to protiv tuzlanske Slobode, a dvorana je bila prepuna. Jednostavno, takve utakmice ne mogu da se izgube``, rekao je za mvp.rs Đorđević.

 

Vladimir trenutno odmara kod kuće u Nišu, ali i razmišlja o nastavku karijere. Slobodan je igrač i traži klub, ali ne isključuje da to opet bude Bosna, a možda i nešto drugo. 

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.