x

Doživite romantičnu i očaravajuću Sloveniju!

Priča o Sloveniji priča je o gostoljubivosti, srdačnosti, predivnim skijalištima, ljekovitim termama, vrhunskoj gastronomiji, ljubavi, snažnim ženama i velikim grofovima. Priča o Sloveniji i putovanju u susjednu nam državu iskustvo je koje morate iskusiti iz prve ruke.

Već na prvi pogled, uređena, pitoma i nadasve srdačna zemlja koja, osim prirodnih ljepota, skijališta Rogla, Krvavec, Termi Zreče, vrhunskih vina iz Zlatog griča, predivnog Celja i njegovih moćnih žena, do suvremenom čovjeku pomalo neshvatljive priče o monasima kartuzijancima, svoje pravo blago krije u predivnim ljudima. 

A na putovanju Slovenijom sve to naprosto morate iskusiti.

Prva destinacija Celje, grad koji je strelovito napredovao nakon dolaska željeznice, romantičan, po mjeri čovjeka, ponosan na svoju povijest i celjske grofove, moćne vladare koji su se njegovim trgom, prema nekim zapisima, šetali još od 1130. Grad koji se ponosi moćnim i povijesno važnim ženama poput Alme, žene koja je u devet godina s pisaćom mašinom obišla svijet zarađujući svojim zanimljivim i slikovitim reportažama. 

Od nadasve simpatičnih turističkih vodiča čut ćete i priču o još jednoj važnoj ženi, Sofiji Hess koja je godinama bila `bliska prijateljica` Alfreda Nobela. Nije zanemariva ni Elizabeta Frankopan žena grofa Fridrika II. Celjskog. Uz pomoć veza i te ljubavi, celjski grofovi došli su do mora, točnije Krka. Celje je inače grad povijesti i moderne atmosfere. Šetnja trećim po veličini gradom u Sloveniji jest kao šetnja vremenskim strojem. Osim što ima jedinstven primjer u Europi očuvanog rimskog puta, očarat će vas i zamak, Stari grad Celje, ali i sinergija umjetnika i grada.

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.