x

Dramatični prizori potrage: Tijela mladića zarobljena u rolnama u Miljacki? (FOTO)

Dvije osobe su jutros oko 2.30 sati upale u nabujalu Miljacku kod naselja Dolac Malta, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Dežurni policajac kazao je da su u potragu uključene sve službe ali da im posao otežava povećan vodostaj rijeke.

U MUP-u KS nam je rečeno da je jedan muškarac jutros oko 2.30 sati upao u nabujalu Miljacku, nakon čega je drugi skočio za njim da ga spasi. Potom im se obojici gubi svaki trag.

 

U veliku akciju potrage cijelog riječnog korita uključene su brojne policijske, vatrogasne i ekipe Civilne zaštite. U akciju spašavanja uključene su i dvije ekipe Gorske službe spašavanja.

 

Prema nezvaničnim informacijama, traga se za A.M. (28), bratom vlasnika kafića “Argellini”, te konobarom I.F. (24) koji je skočio za njim.

 

A.M. se također bavi ugostiteljskom i vlasnik jednog kafića na Ilidži.

 

Iz Federalne uprave Civilne zaštite su nam potvrdili da se na terenu nalazi oko 30 ljudi, među kojima su ronioci, timovi s psima tragačima.

 

Nestale mladiće traže i dronovima, fokus potrage je na slapovima Miljacke gdje bi se tijela mogla zaustaviti.

 

Iako niko ne želi govoriti o najgorem mogućem ishodu, nezvanično se može čuti da se traga za tijelima mladića koja su mogla završiti u rolnama u rijeci Miljacki.

 

Spasilački timovi već su raspoređeni koritom Miljacke i u toku je opsežna akcija. Potragu otežavaju kiša i vjetar, ali timovi ulažu napore kako bi pronašli nestale mladiće.

 

Naime, od Dolac Malte pa sve do Halilovića ima oko 15-ak takvih rolni.

(Fokus)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.