x

Druga noć 37. Nivea BH Fashion Weeka: Održana revija Selme Bijedić inspirirana Danteovim ``Paklom``!

Kolekcija ``Orbis Inferno`` kreatorice Selme Bijedić, inspirirana Danteovim „Paklom“ održana je sinoć u sklopu drueg večeri 37. Nivea BH Fashion Weeka.

Djelo ``Božanstvena komedija``  je nepresušan izvor, nemoguće ga je definirati, do kraja objasniti, kao što je nemoguće definirati život. Tajna nije u definiciji, već u pustolovini, u putovanju. A svaki put je individualan. Neponovljivi doživljaj individualne pustolovine dragocjen je, jer osvjetljava nepregledne i tajanstvene prostore. Svaka strast vodi u određeni krug pakla. Naime, strasti su energija, raketni pogon našeg kretanja kroz život. 

 

U modelima je izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu, kroz koji dominiraju detalji sa upečatljivim geometrijskim oblicima, dinamične i prave linije, kontrast i kombinacije različitih materijala. Crna boja je dominantna i ona predstavlja moć, misteriju, zlo, formalnost  i ozbiljnot. Kolekcija ima elementa futurizma, punk stila i avangarde. Orbis Inferno je kolekcija koja sjedinjuje različitosti: prošlost, sadašnjost i budućnost.

 

Dizajnerica Selma Bijedić uskoro sa ovom kolekcijom ide na zagrebačke i beogradske modne događaje a za proljeće najavljuje svoju prvu potpuno samostalnu modnu reviju sa posebnim iznenađenjima za modnu scenu BiH.

 

Ovu zanimljivu kolekciju pratili su sa znatiželjom posjetitelji, među kojima i mnogi poznate ličnosti iz javnog života BiH.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.