x

Druga noć festivala &#34Lunar&#34 u Zenici!

U Gradskoj areni u Zenici u subotu navečer završen je prvi festival elektronske muzike "Lunar", na kojem su nastupili isključivo bosanskohercegovački DJ-evi.

Druga noć je zasigurno ispunila očekivanja Zeničana, što se dalo primijetiti po posjećenosti koja je bila veća nego prve noći festivala. Na mainstageu od 21 sat za dobar ritam su bili zaduženi Focho & Lik Jay, Miroslav Pavlović & Alexander G, Bonjasky & Blackfrut, Borg & Vanyano, Mladen Tomić, dok su stage zatvorili Fedja Knajdl & G. Edd. 
 
 
Na drugom stageu za zvukove bassa bili su zaduženi Komorat, Zlijay vs. Indigo, Omanian, Billain i Paskal Crew. Na Sova.ba stageu koji je privukao dosta pažnje nastupali su Hibrid, Zlatnichi, Rub A Dub & Amar Kay, Digital Seekers, Black Acid, Medo i Alen Milivojević.
 
 
Drugog dana festivala "Lunar" sa početkom od 15 sati održana je i radionca za Zeničane koji su izrazili interesovanje za elektronsku muziku. Uime organizacije festivala "Lunar" obratio se Edin Gazić koji je kazao kako je zadovoljan realizacijom projekta ovakve vrste.
 
 
"S obzirom da je ovo prvi projekat ovakve vrste, gdje smo okupili samo domaće DJ-eve, mi smo zaista zadovoljni, a odziv je sjajan s obzirom da imamo ljude iz cijele Bosne i Hercegovine. DJ-evi koji su nastupili izrazili su maksimalnu korektnost i došli su te im se ovom prilikom zahvaljujem. Riječi hvale idu i medijima i gradu i svima koji su nam izašli su susret da realizujemo ovaj veliki projekat", kazao je Gazić te dodao:
 
 
"Mi smo uvijek obećavali da ćemo raditi bolje veće i interesantnije projekte, a Lunar će se širiti i sigurno je da će biti bolji i veći."
 
 
Dvodnevni festival elektronske muzike "Lunar" koji je održan u Zenici 11. i 12. aprila organizovali su Control Music i Zora.
 
 
tekst: klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.