x

Druga strana teške nesreće: Zašto su policajci jurili za Sarajevo i udarili u kamion?!

Zvaničnih informacija još uvijek nema, a nezvanično do sudara je došlo usljed preticanja preko pune linije od strane službenog policijskog vozila. Također, nezvanično se tvrdi i da je na cesti bilo leda, što je dodatno otežavalo kretanje vozila.

Nakon teške saobraćne nesreće koja se prekjučer dogodila na magistralnom putu Ustiprača - Rogatica, u mjestu Dub, u općini Novo Goražde, a u kojoj je smrtno stradao vozač teretnog vozila Marko Petrović (37) iz Zvornika, dok su teško povrijeđena tri policijska službenika, u javnosti su se pojavile različite informacije o uzroku ovog tragičnog događaja.

 

Zvaničnih informacija još uvijek nema, a nezvanično do sudara je došlo usljed preticanja preko pune linije od strane službenog policijskog vozila. Također, nezvanično se tvrdi i da je na cesti bilo leda, što je dodatno otežavalo kretanje vozila.

 

No, dok traje službeno utvrđivanje uzroka, u javnosti rastu ogorčenje i gnjev prema policajcima koji su, prema za sada raspoloživim činjenicama, skrivili nesreću i usmrtili vozača kamiona.

 

Tim povodom DEPO Portalu se obratio kolega povrijeđenih policajaca (kako navodi, u ime zatvorskh policajaca KPZ-a Sarajevo), s molbom za anonimnost (ime i prezime poznato redakciji), koji je želio pojasniti pozadinu problema koji je, na koncu, izazvao jučerašnju tragediju.

 

- Javnost već osuđuje zatvorske policajce što su preticali preko pune linije, piše se o njihovaj bahatosti... Ipak, problem je malo veći. Naime, ti mladi momci su žurili da bi stigli na posao u KPZ Sarajevo, jer da su došli u  08:05, kaznili bi ih sa 20% od plate. Ti momci su uposlenici KPZ Ustikolina, ali su voljom VD zapovjednika službe osiguranja KPZ Sarajevo radili u Sarajevu... Broj stražara u Sarajevu je u punom kapacitetu, ali pošto su kolege iz Ustikoline ``manje vrijedni``, povučeni su da rade po šest dana za redom, po osam sati efektivnog rada, te pet sati za put sa posla i nazad. Policajac mora da ustane u 5:00 sati i vozi u Sarajevo, da radi do 16:00, pa opet da vozi nazad... Bez ikakve potrebe... Ti ljudi iz Ustikoline su imali rješenja za Ustikolinu, a ne za Sarajevo. Sada imamo jednog oca, sina, brata manje. Tri momka teško povrijeđena, tri porodice ostale bez hljeba, jedan će i krivično odgovarati... Molim vas da ovo objavite, jer jedan život je ugašen, ali neka se kazne odgovorni, a to su najmanje bili učesnici u ovoj nesreći, navodi se u pismu.

 

Podsjećamo, teška saobraćajna nesreća se dogodila juče ujutru, u 6.40 sati, a sudarila su se dva vozila, službeno vozilo zatvorske službe iz Ustikoline i teretno motorno vozilo.

 

Jedno lice je poginulo, tri su teško povrijeđena i u besvjesnom stanju prevezena u Kliniku urgentne medicine Koševo, dok je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.  

 

Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, a tačan uzrok saobraćajne nesreće bit će naknadno utvrđen, saopćeno je iz Centra javne bezbjendosti Istočno Sarajevo.

(Depo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.