x

Državna granica na fudbalskom terenu: Igrači koji idu po loptu trebaju pasoš!

Neobična priča stiže iz Kostajnice. Trećina igrališta FK Partizan iz Kostajnice pripada Hrvatskoj, a ostatak Bosni i Hercegovini, zbog čega igrači u nekim situacijama trebaju pasoš kada idu po loptu, piše Kurir.rs.

Za vrijeme utakmice na terenu FK Partizan u Kostajnici fudbaleri nekoliko stotina puta pređu granicu s Hrvatskom. Što je još luđe, kad lopta završi u obližnjoj šumici, onaj ko ide po nju mora imati pasoš da bi je vratio u igru. Granica između BiH i Hrvatske ide baš preko fudbalskog terena. Tako otprilike jedna trećina pripada Hrvatskoj, a ostatak BiH. Klupe za rezervne igrače su također u Hrvatskoj, pa se može reći da oni posmatraju meč iz Evropske unije, navodi Kurir u svom tekstu.

 

``Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj ko ide po nju ima pasoš kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju``, kazao je za Kurir predsjednik Partizana iz Kostajnice Zoran Avramović.

 

Na pitanje da li i fudbaleri i sudije moraju imati pasoš u šorcu, pošto non-stop prelaze granicu na terenu, Avramović uz osmijeh odgovara: ``Pa ne moraju. Mi smo se prije raspada zemlje takmičili u Zagrebačkoj regionalnoj ligi s klubovima poput Slaven Belupa, a sada smo u Banjalučkoj regionalnoj ligi. S Hrvatima imamo dobre odnose, dosta fudbalera s njihove strane je igralo za nas, dolaze i danas da gledaju utakmice``.

 

Izvor: klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.