x

Đumbir – djeluje na organizam bolje od većine lijekova protiv mučnine!

Đumbir je korijen porijeklom iz Indije. U ljekovite svrhe upotrebljava se više od 5000 godina. Danas se uzgaja ne samo u Japanu i Indiji već i u Americi. Sadrži 0,25 do tri posto eteričnog ulja, i pet do osam posto gingerola – uljaste guste tekućine ljutog ukusa bez mirisa.

Povoljno djeluje na metabolizam kod oboljelih od dijabetesa te se koristi kao sredstvo protiv zgrušavanja krvi i upala, javlja ordinacija.hr.

 

Upotrebljava se prije svega u svježem obliku, ali i kao samljeveni prah sušenog korijena. Odlično je to što sirovi i termički obrađeni đumbir imaju potpuno ista svojstva.

 

Možda niste znali da se u mnogim zemljama tradicionalno koristi za tretmane kose. Najviše se njime koriste za držanje prhuti pod kontrolom.

 

Ako patite od bolesti putovanja, a i najmanja kilometraža kod vas izaziva osjećaj mučnine, rješenje je opet – đumbir.

 

Istraživanje sveučilišta Brigham Young utvrdilo je kako on djeluje na organizam bolje od većine lijekova protiv mučnine.

 

Kako biste znali iskoristiti svu moć začina, Večernji list i Ordinacija hr. 3. kolovoza u prodaju stavlja knjigu ``Začini: Riznica okusa, zdravlja i ljepote``, svojevrsni vodič koji pokazuje njihovu drugu stranu.

 

Upoznajte začine, ne samo kao dodatke jelu, već i kao ljekovite biljke te proizvode u službi ljepote. U knjizi vas čeka niz praktičnih savjeta te recepata za upotrebu začina kod kuće.

 

Knjigu ćete moći nabaviti na svim kioscima po cijeni od 29,90 kuna.

 

Ova jedinstvena knjižica pravi je ljetni partner na plaži, u kuhinji, saveznik ljepote i zdravlja.

 

Dosad malo poznate prednosti omiljenih, ali i manje poznatih začina predstavljene su na krajnje praktičan način; uz tips&triks te recepte otkrit će čitateljima da su začini puno više od dodataka jelu. Kako se začini mogu koristiti u službi zdravlja, ljepote, u svakodnevnom životu i dakako neizbježno – na tanjuru. 

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.