x

Duško Ivanović: Važno je da budemo tim!

Nakon što su nastupili na turniru u Trstu. gdje su upisali tri poraza od Srbije, Italije i Kanade, bh. košarkaši stigli su u Tuzlu, gdje će se pripremati za start kvalifikacija.

U Gradu soli izabranici Duška Ivanovića treniraće sve do polaska u London, gdje će, 13. avgusta, duelom s Velikom Britanijom početi borbu za plasman na “Eurobasket 2015″, čiji domaćin još nije poznat.

Četiri dana nakon tog susreta, upravo u Tuzli, tačnije u dvorani “Mejdan”, ugostiće Island, drugog rivala iz Grupe A.

 

“Drago mi je što se pripremamo u Tuzli i što ćemo ovdje ugostiti Island. Sjećam se ‘Mejdana’ iz igračkih dana. Uvijek je vladala paklena atmosefra i nikada nije bilo lako odnijeti bodove iz Tuzle. Nadam se da ćemo u utakmici s Islandom imati upravo takvu veličanstvenu košarkašku atmosferu i veliku podršku sa tribina”, rekao je Duško Ivanović, selektor bh. tima, za “Nezavisne novine”.

 

Porazi u Trstu signaliziraju da će Ivanović i njegovi izabranici imati mnogo posla do utakmice sa Britancima. Ima još stvari na kojima treba raditi, posebno u odbrani.

 

“Više od mjesec dana smo na pripremama koje su igrači sjajno odradili. Imali smo i dosta dobrih provjera, turnir u Sarajevu i dvomeč sa Švedskom bili su dosta uspješni. Međutim, ovaj posljednji u Trstu nismo odigrali na željenom nivou. Sve do tada smo i radili i igrali dobro. Jedino u određenim momentima utakmice sa Srbijom i Kanadom pružali smo ono što želimo. Ipak, smatram da su utakmice u Trstu najkorisnije do sada, jer smo imali priliku vidjeti pravo stanje u ogledima s vrhunskim reprezentacijama”, priča Ivanović i nastavlja:

 

“Imamo još nekoliko dana do prve kvalifikacione utakmice sa Velikom Britanijom kako bismo popravili neke stvari u našoj igri. Međutim, mislim da je najvažnije da budemo tim i na terenu i van njega, te da vjerujemo u ovo što radimo. Imamo dobru ekipu na okupu. Bez obzira na mnogo otkaza zbog povreda, ne želim na to gledati kao na hendikep. Naprotiv, na okupu imamo najbolje igrače BiH i samo me oni interesuju.”

 

Za plasman na Evropsko prvenstvo potrebno je osvojiti prvo mjesto u grupi ili biti među šest najbolje drugoplasiranih selekcija iz sedam kvalifikacionih grupa. Nakon utakmica u Londonu i Tuzli, bh. košarkaši će, 24. avgusta, u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” ugostiti Britance, a u posljednjem susrertu 27. avgusta će gostovati na Islandu.

 

Igrački kadar

Selektor Duško Ivanović za kvalifikacije na raspolaganju ima sljedećih 14 igrača: Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Draško Knežević, Marko Šutalo, Nedim Buza, Nemanja Mitrović, Stefan Glogovac, Andrija Stipanović, Adin Vrabac, Miralem Halilović, Mirza Teletović, Milan Milošević, Draško Albijanić i Elmedin Kikanović.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.