x

Dužina prstiju otkriva vjernost partnera!

Mnogo je onih koji vjeruju da ruke oslikavaju karakter čovjeka. Bilo da ima nježnu ruku ili radničku, kratke ili izdužene prste, možete nešto zaključiti o čovjekovoj ličnosti.

Kako pokazuju istraživanja ljudi koji imaju duži domali prst od kažiprsta, u majčinoj utrobi su bili izloženi većoj količini testosterona, a suprotno tome, oni koji imaju duži kažiprst, kao fetusi bili su izloženi većoj količini estrogena. 

 

Bez obzira da li je u pitanju muškarac ili žena, izloženost testosteronu ili estrogenu u majčinoj utrobi određuje mnoge stvari kasnije u životu, piše Telegraf. 

 

Tako je na primjer jedno istraživanje sa Oksforda pokazalo kako su osobe koje imaju duži domali prst od kažiprsta skloniji preljubi. Naime, kako su oni u majčinoj utrobi bili izloženi testosteronu vode se muškim principom – imati što više partnera kako bi mogli da osiguraju što veći broj potomaka. 

 

Oni sa dužim kažiprstom, vode se ženskim principom i teže ka tome da ostanu s jednim partnerom, jer će tako lakše brinuti o potomstvu. 

 

Žene koje imaju duži domali prst češće će birati zanimanja koja su tipično muška, kao što je advokat, inženjer i slično, a one s dužim kažiprstom, biraće tipično ženska zanimanja poput medicinske sestre ili učiteljice. 

 

Slično važi i za socijalno ponašanje kod muškaraca. Naime, oni s dužim domalim prstom verovatno će biti grubi i nepristojni, dok će oni s dužim kažiprstom biti ljubazni i pažljivi, i to posebno prema ženskom polu. 

 

Kod ovog istraživanja treba uzeti u obzir i uticaj tradicije, kulture i socijalne i porodične odnose koji uveliko utiču na seksualno ponašanje kod muškaraca i žena. 

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.