x

Dva načina da piletina s roštilja bude ukusna!

Suhi komadi piletine s roštilja uopće nisu privlačni bez obzira na to koliko ste odlučnih priloga pripremili uz nju. Da vam sav trud ne bio uzalud, pokušajte jedan od ova dva načina.

 

Piletina s roštilja prava je poslastica kao ju znate dobro pripremiti. Kulinarski blogeri sa stranice goodhousekeeping.com imaju dvije ideje kako postići da se ukusno meso jednostavno topi u ustima.

Marinada je prvi način. Možete ići linijom manjeg otpora i kupiti gotov miks začina za mariniranje mesa. Samo trebate pratiti upute. Ako nemate iskustva u kuhanju i roštiljanju, za prvi put to će biti najjednostavnija opcija. 

 

Marinadu možete pripremiti i kod kuće. Kiselina u marinadi može se dobiti od raznih namirnica poput limuna, octa ili vina. Dovoljno je da se odlučite za samo jedan takav sastojak. Uz kiselinu, ulje je drugi najvažniji sastojak svake marinade da bi hrana ostala sočna i ne bi se isušila u procesu pečenja. Ostali sastojci poput češnjaka, začina, meda ili umaka za pikantniji okus stvar su osobnih preferencija.

 

 

Drugi način vrlo je jednostavan i zapravo se radi otopina od vode, soli i šećera koji će dati balans. Prije nego što stavite meso unutra, popijte samo mrvicu kako biste znali da sol prevladava. Najbolje bi bilo tekućinu s mesom staviti u vrećicu, zatvoriti i zatim smjestiti u zdjelu kao mjeru sigurnosti. Neka odstoji u hladnjaku četiri do šest sati. Prije nego što meso stavite na roštilj, ostavite ga neko vrijeme na papirnatim ručnicima da se osuši.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.