x

Dvije nagrade za Opel na ``Autobest Awards-u``

Opel je na nedavno održanoj dodjeli priznanja ``Autobest Awards`` kući odnio trofeje u dvije kategorije.

Međunarodni žiri, sastavljen od nezavisnih novinara iz 31 evropske zemlje, dodijelio je Amperi-e nagradu ``Ecobest 2016``.

 

U obrazloženju je navedeno da je ovaj električni automobil sa zavidnom voznom autonomijom pobijedio u oštroj konkurenciji, pruživši ``pravi odgovor za oblikovanje budućnosti električnog prevoza u Evropi``.

 

Opel Ampera-e je plod težnje ka inovacijama. Sa voznom autonomijom od, prema najnovijim podacima, preko 500 kilometara (mjereno po Novom evropskom voznom ciklusu NEDC), ovaj električni automobil može da se pohvali sa oko 100 kilometara većim dometom u odnosu na trenutno najbližeg rivala u segmentu.

 

Performanse elektromotora su ekvivalentne snazi 150 KW/204 ks kod konvencionalnih SUS motora, a Ampera-e od 0 do 50 km/h ubrzava za samo 3,2 sekunde.

 

Sa dužinom od 4,17 m, Ampera-e spada u kompaktne automobile. Ona takođe nudi prostor za pet osoba i prtljažnik od 381 litar, što je iznad prosjeka za automobile slične dužine. Baterija se sastoji od 288 litijum-jonskih ćelija, sa kapacitetom od 60 kWh, a razvijena je u saradnji sa LG Chem.

 

Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 150 km/h zbog očuvanja vozne autonomije. Pored priznanja za Aperu-e, Opel je na ovogodišnjoj manisfestaciji ``Autobest Awards`` dobio nagradu ``Companybest 2016`` za dostignuća postignuta pod palicom aktuelnog prvog čovjeka kompanije Karla-Tomasa Nojmana.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.