x

Džeko: Ne želim ni razmišljati o mirovini

Drago mi je što sam mogao igrati s Tottijem, šteta što nismo ranije igrali skupa, kada je on bio mlađi - postigao bi s njim još više golova kaže Džeko

Edin Džeko se na isteku 2017. godine prisjetio detalja koji će zauvijek pamtiti i svi navijači Rome - oproštaja Francesca Tottija. Legendarni Talijan je na kraju prošle sezone odigrao posljednju utakmicu za vučicu protiv Genoe, a za Džeku sumnje nema - on je najveći igrač koji je ikada igrao na Olimpicu.

``Trebala nam je pobjeda da bi bili drugi i plasirali se u Ligu prvaka. Primili smo gol nakon 15 minuta, ali smo brzo izjednačili. Onda smo poveli s 2:1 i mislio sam da je pobjeda naša, ali smo primili još jedan gol. Srećom Diego Perotti postigao je gol i to nam je omogućilo da dostojanstveno ispratimo Tottija``, rekao je Džeko za TV Roma i nastavio:

``Svi navijači su bili sretni zbog pobjede, ali i tužni jer se pozdravljaju s najboljim igračem kojeg je Roma ikada imala. Drago mi je što sam mogao igrati s njim. Šteta je što nisam igrao s njim ranije, kada je bio mlađi, jer bi s njim postigao još više golova. Imao sam sreću da sam igrao s njim dvije godine, ali svako mora završiti karijeri prije ili kasnije. To nije lako. Ne želim ni razmišljati o tome kada ću završiti karijeru, prva godina nakon toga mora biti jako teška.``

Totti je prvi profesionalni ugovor s Romom potpisao 1992. godine kao 16-godišnjak, a za klub je odigrao 786 natjecateljskih utakmica, te je postigao 307 golova.

 

Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.