x

Džeko: Ševčenko je moj idol, David Silva najbolji saigrač!

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko izjavio je da je legendarni ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko njegov idol, dodavši da je vezni igrač ``Manchester Cityja`` David Silva najbolji igrač s kojim je igrao.

``Moj idol? Dok sam odrastao bio je to Andrij Ševčenko. Gledao sam mnogo utakmica Serije A, koja je bila u to vrijeme najbolja liga na svijetu, a on je bio najbolji napadač. Sjećam se njegovih partija u Milanu, ali i u Dinamo Kijevu, hat-tricka protiv Barcelone na Camp Nou ``, prisjetio se Džeko, u razgovoru za službenu stranicu Rome.

 

Upitan s kojim se odbrambenim igračem najteže nosio, dodao je da je igrao protiv mnogo dobrih braniča i da je teško o tome pričati.

 

- Ponekad je mnogo teže igrati protiv `manjih` ekipa, protiv braniča koji nisu poznati kao neki drugi. Ako bih morao nekoga izdvojiti onda je to Realov Sergio Ramos. Protiv njega sam se suočavao dok sam bio u ``Manchester Cityju``, Romi i reprezentaciji BiH. Definitivno je jedan od najboljih defanzivaca - precizirao je Džeko.

 

Španca i bivšeg saigrača u ``Manchester Cityju`` Davida Silvu označio je kao najboljeg s kojim je igrao.

 

- Igrao sam s mnogim dobrim igračima, a vjerovatno najbolji je David Silva. Imao sam običaj da ga zovem `mali mag`, jer je briljantan s nogama, ima sjajnu kontrolu lopte. Svi smo uvijek bili zadivljeni njegovom tehnikom i mogućnostima - zaključio je Džeko.

 

Džeko se trenutno nalazi u Zenici na reprezentativnim pripremama za meč protiv Grčke u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.