x

Džeko asistirao u uvjerljivoj pobjedi Rome protiv Chelseaja, Higuain spasio Juventus!

Sinoćnjim susretima kompletirano je treće kolo Lige prvaka u grupama C i D. Na četiri utakmice postignuto je ukupno sedam pogodaka.

Grupa C

 

Roma - Chelsea 3:0

 

Roma je uvjerljivo savladala Chelsea na Olimpicu rezultatom 3:0. I ova utakmica nam je priuštila ``vatromet`` kao i ona u Londonu, koja je bila više izuzetak nego pravilo za ovosezonsku Romu. Trener Vučice Di Francesco može ponovo biti zadovoljan odbranom, koju je hvalio i prije meča. 

 

Već u prvoj minuti El Shaarawy je na asistenciju kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke doveo domaće u vodstvo, a italijanski ofanzivac je u 36. minuti udvostručio prednost. Konačnih 3:0 postavio je Perotti u 63. minuti.

 

Atletico Madrid - Qarabag 1:1

 

Ove sezone neuvjerljivi Atletico Madrid i Qarabag podijelili su bodove na Wandi Metropolitano odigravši 1:1. Iako su gosti stigli s podosta problema, prvi su došli u vodstvo u 40. minuti. Pogodio je Michel na asistenciju Guerriera. Već u 11. minuti nastavka Thomas je iskoristio dodavanje Griezmanna i poravnao rezultat te ujedno postavio konačni rezultat. 

 

Vrijedi istaći da je Qarabag meč okončao s igračem manje nakon što je pola sata prije kraja meča isključen Pedro Henrique, dok je i Savić isključen kod domaćih u 88. minuti. Bh. reprezentativni golman Ibrahim Šehić je u dresu Qarabaga sjajno branio i upisao je nekoliko vrhunskih odbrana.

 

Grupa D

 

Sporting - Juventus 1:1

 

Sporting i Juventus su podijelili bodove u Lisabonu odigravši neriješeno 1:1. Tako je portugalska ekipa još jednom namučila favorite u svojoj grupi, ali za razliku od prijašnjih mečeva sada su osvojili barem bod. 

 

Cesar je na asistenciju Martinsa doveo Sporting u vodstvo u 20. minuti, a gol vrijedan neriješenog rezultata postigao je Higuain iskoristivši dodavanje Cuadrada u 79. minuti utakmice. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je cijeli meč za ekipu iz Torina.

 

Olympiakos - Barcelona

 

Olympiakos i Barcelona su podijelili bodove u Pireju odigravši meč bez pogodaka. Aktuelni trener Katalonaca Valverde svojedobno je vrlo uspješno vodio Grke pa je očekivano naišao na dobar prijem kod domaćih navijača. Barcelona je dominirala cijelim tokom meča, ali nisu uspjeli slomiti otpor domaćina pa su u Španiju otputovali samo s jednim osvojenim bodom.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.