x

Džeko juri vlastiti rekord po broju golova u sezoni!

Rijetki su vjerovali da će se Edin Džeko u velikom stilu vratiti na vrh nakon razočaravajuće debitantske sezone u Seriji A. Vremena nije bilo mnogo, Dijamant se nije predavao, vrijedno je radio i pokazao da je jedan od najboljih napadača današnjice.

Džeko je ove sezone već postigao 24 gola, od čega 17 u Seriji A. Odigrao je ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima, a brojnim golovima je dodao i sedam asistencija.

 

Naš napadač ove sezone juri vlastiti rekord po broju golova u jednoj sezoni, koji je postavio dok je igrao za Wolfsburg.

 

U sezoni 2008/2009., Džeko je na ukupno 42 utakmice zabio 36 golova uz 12 asistencija, a od toga je 26 puta bio strijelac u Bundesligi. S obzirom da do kraja tekuće sezone ima još mnogo da se igra, Džeko je na odličnom putu da postavi novi rekord.

 

Za to mu je potrebno još 13 golova u svim takmičenjima, a to dostignuće sada uopšte ne izgleda tako nemoguće kako se možda činilo tokom prošle sezone. Napomene radi, Džeko je u sezoni 2015/2016. na 39 utakmica postigao samo 10 golova za Romu, što samo potvrđuje koliko su njegove partije ove sezone vrijedne divljenja.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.