x

Džeko o Spallettiju: Pomaže mi i kada me kritikuje!

Rominu pobjedu nad Pescarom (4:0) ostvarenu u ponedjeljak navečer zasjenio je detalj iz 71. minute, kada je Džeko ljutito odreagovao na izmjenu.

Bh. napadač je u afektu opsovao Spallettiju, što je bio povod italijanskim medijima da započnu špekulacije o njihovoj navodnoj svađi, ali je kasnije postalo jasno da u tim pričama nema istine.

 

Da su Džeko i Spalletti u dobrim odnosima potvrđuje i posljednja izjava našeg fudbalera, koji je u razgovoru za The Independent poručio da uživa veliko povjerenje svog trenera.

 

``Spalletti ima veliko povjerenje u mene i ja to osjetim. Čak i kada me kritikuje, pomaže mi da budem bolji. Saradnja s njim mi daje mnogo samopouzdanja, jer svakom napadaču je važno imati povjerenje svog trenera. Odmah je lakše igrati``, rekao je Džeko, koji je pohvalio i svoje saigrače:

 

``Igramo napadački fudbal i u ekipi imam nekoliko zaista vrhunskih saigrača, pa je i meni lakše zabijati golove. Oni se trude da mi pomognu u tome i dodaju mi mnogo lopti. Žao mi je što vjerovatno nećemo biti prvaci iako ćemo osvojiti više od 80 bodova u sezoni. To je malo frustrirajuće, ali moramo čekati kikseve Juventusa i biti optimistični``.

 

Edin Džeko je ove sezone postigao 35 golova za Romu u svim takmičenjima i potreban mu je samo jedan gol da izjednači svoj lični rekord iz sezone 2008/09., kada je u dresu Wolfsburga za sezonu zabio 36 golova.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.