x

Džeko o kritičarima: U Romi je kao i u Bosni!

Romin napadač Edin Džeko govorio je o mnogim stvarima u intervjuu za Il Messaggero, a posebna tema su bile kritike s kojima se često susreće.

Bh. reprezentativac je postigao 20 pogodaka u Romi ove sezone, te je na najbolji mogući način odgovorio na kritike. No, kaže kako je navikao da ga kritikuju i da, oni koji to rade, jedva čekaju da ponovo pogriješi.

 

``U Engleskoj je bilo manje pritiska. Ako ne igrate dobro, normalno je da vas kritikuju. No, kritika je dio ovog sporta, tako da to prihvatam. U Romi je slično kao u Bosni - oni vas ne kritikuju, već vas vrijeđaju. Tako da sam navikao. Čekaju novu priliku da vas napadnu``, rekao je Džeko, pa je dodao:

 

``Na utakmici uradim dosta dobrog posla, a kada se desi jedan promašaj, onda ljudi samo pričaju o promašaju i samo to. Često razmišljam nakon utakmice o stvarima koje napravim``.

 

Džeko je u Rim stigao u avgustu 2015. godine i poprilično dobro se snašao u novom okruženju.

 

``Rim je predivan grad, posebno za one koji su živjeli u mjestima poput Manchestera ili Wolfsburga. Naravno, ima tu problema, kao onda kada se vozite automobilom. Ulice izgledaju poput onih u Sarajevu nakon rata. Vidite da je grad u nevolji, u krizi. Mora se ulagati u infrastrukturni dio``.

 

Nekada je Džeko mogao mirno šetati Rimom. ``Sjećam se kada sam došao u Rim u vrijeme kada sam igrao u Manchesteru, niko me nije ni primjećivao, hodao sam okolo u tišini. Danas ne mogu da prošetam ponedjeljkom nakon utakmice sa suprugom. Moram se maskirati sa šeširom i naočalama kako me ne bi primijetili``, kazao je Edin.

 

Džeko je protiv Palerma imao veliki promašaj i o njemu su pisali mediji danima. ``Taj promašaj stvarno ne mogu da objasnim. Te večeri sam imao imao dva gola i dvije asistencije nakon toga, ali to je zaboravljeno i kolektivno je upamćen promašaj``.

 

``Živim za golove, oni su moj život. Nadam se da ću ih postići još mnogo, a nezaboravan je gol  protiv Juventusa``, zaključio je Džeko.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.