x

Džeko ``oživio`` Romu, ali promašio penal u porazu od Torina

Ekipa Rome ispala je iz Kupa Italije. Večeras je na Olimpicu u meču osmine finala gostovao Torino i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 1:2.

Trener Vučice Eusebio Di Francesco odlučio je da bh. napadača Edina Džeku ostavi na klupi za rezerve. Prednost je dobio mladi Čeh Patrik Schick i to mu se na kraju obilo o glavu, iako je Schick postigao jedini gol za domaće.

Roma je doduše tokom kompletne utakmice bila bolji tim, ali završnice nije bilo. Imali su domaći nekoliko dobrih šansi u prvom poluvremenu, ali ih je ohladio De Silvestri u 39. minuti koji je pogodio za prednost gostiju od 0:1.

Nastavak donosi ponovo bolju igru Rome. Imali su dosta šansi, nisu ih koristili, a u 73. minuti dolazi do novog šoka za domaće, a ovog puta pogađa Edera za 0:2.

Potom je šansu za igru dobio Edin Džeko. Ofanzivna igra domaćih je odmah izgledala bolje, a u 76. minuti je bh. fudbaler dobio šansu da s penala vrati Romu igru. Međutim, loše je šutirao i Milinković-Savić je odbranio njegov šut.

Ipak, u 85. minuti Roma se vraća. Pogodio je Schick za 1:2, ali to je bilo sve od Rome danas koja tako ostaje bez trofeja u Kupu Italije, a Torino ide među osam najboljih.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.