x

Džeko piše stranice historije Rome!

Edin Džeko ove sezone igra zaista fantastično u dresu Rome.

Ponajviše zahvaljujući bh. napadaču, Vučica je još uvijek u borbi za titulu prvaka, a Džeko je na pragu da obori mnogobrojne klupske rekorde po broju golova.

 

Ove sezone Edin je postigao ukupno 29 golova u 35 nastupa i samo tri gola ga dijele od klupskog rekorda kojeg drži Francesco Totti.

 

Legenda rimskog tima je u sezoni 2006/2007 postavio klupski rekord sa ukupno 32 gola u 50 odigranih utakmica i izvjesno je kako će ovaj rekord Princa Rima biti uskoro srušen.

 

Također, do kraja sezone Dijamant bi mogao srušiti i klupski rekord po broju golova u Seriji A. Džeko je trenutno na 19 golova u prvenstvu, a ispred njega se nalaze još trojica fudbalera.

 

Za rekord u prvenstvu mu fali još 11 golova do kraje sezone. Rekord drži legendarni napadač Rome Rodolfo Volk, koji je davne 1931. godine postigao 29 pogodaka u sezoni.

 

Iza njega su Enrique Guaita sa 27, Francesco Totti sa 26, te Dino Da Costa sa 22 postignuta gola u sezoni.

 

Edin se već izjednačio sa Pedrom Manfredinijem sa 19 golova u prvenstvu, a uskoro će i rekordi ostalih fudbalera s liste vjerovatno biti ugroženi.

 

Do kraja sezone je ostalo još 13 utakmica i Edinu je potrebno 11 pogodaka u ovim susretima kako bi postao apsolutni rekorder tima po broju golova u jednoj prvenstvenoj sezoni.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.