x

Džeko promašio penal, pa stigao do 18. gola u pobjedi Rome!

U susertu 24. kola italijanske Serije A nogometaši Rome su gostovali u Crotoneu, pa su na kraju slavili rezultatom 2:0 uz novi gol Edina Džeke.


Dzeko gol v Crotone by goloviliga

Roma je kod pretposljednjeg Crotonea stigla do 17. pobjede, pa je ponovo na minus četiri od Stare dame, ali uz utakmicu više. 

 

Izabranici Luciana Spallettija nisu danas briljirali, ali pogoci Nainggolana i Džeke bili su dovoljni da se dođe do važnih bodova.

 

Crotone se od prve minute držao na svojoj polovici, pa je gostujućim igračima bilo teško organizovati opasniji napad. Roma je konstantno vršila pritisak na gol domaćina, a najbolju šansu gosti propuštaju u 17. minuti.

 

Salah je izborio penal, ali je Džeko bio neprecizan s bijele tačke i ostao je 0:0 do 40. minute, kada je Nainggolan matirao Cordaza za radost igrača u bordo dresovima.

 

I nastavak donosi sličnu priču. Roma drži loptu, napada, Crotone se brani svim silama. 

 

Džeko je u 54. minuti pogodio prečku i kada se činilo da mu je sreća danas okrenula leđa, sjajni napadač postigao je pogodak u 77. minuti. Salah ga je nesebično uposlio s desne strane, a Dijamantu je ostao lakši dio posla.

 

Edinu je ovo bio 25. gol u sezoni i 18. u Seriji A ove sezone, pa je sada na dva gola više od Gonzala Higuaina i Driesa Mertensa, dok Andrea Belotti i Mauro Icardi imaju po 15 pogodaka.

 

Serija A 24. kolo:

Crotone - Roma 0:2 (Nainggolan 40, Džeko 77)

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.