x

Džumhur: Pobjeda nad četvrtim igračem svijeta je jedna od najvećih u mojoj karijeri!

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u polufinale 731.000 dolara vrijednog turnira iz serije 250 u kineskom Shenzhenu nakon što je pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva, četvrtog igrača svijeta.

``Znao sam da će biti veoma težak meč. Ovo je definitivno jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri. Igrao sam s igračem koji je četvrti na svijetu i najmađi je igrač koji se nalazi u top 10 na ATP rang-listi. Nadao sam se da mogu ponoviti igre iz prošlih mečeva i u tome sam uspio. U važnim momentima sam bio miran i strpljiv te na kraju zasluženo slavio``, rekao je Džumhur nakon velike pobjede.

 

Naš teniser je istakao da mu je u prošlosti navjeći problem bio u glavi.

 

``Kada sam smirio glavu i kada sam u ključnim momentima miran, onda mogu pružati dobre partije. Pokazao sam i danas kada je Saša u drugom setu imao čak tri set lopte. To mi daje mnogo samopouzdanja i snage, jer je glava definitivno razlog što igram dobar tenis u posljednje vrijeme``, istakao je Džumhur.

 

Džumhur će u polufinalu igrati protiv petog nosioca Ukrajinca Alexandra Dolgopolova kojem je danas u četvrtfinalu Izraelac Sela predao meč.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.