x

Džumhur danas ima priliku ispuniti svoj dugogodišnji san!

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će imati jedan od važnijih mečeva u svojoj karijeri jer bi eventualnom pobjedom ostvario dugogodišnji cilj. 

Džumhur danas od 12.00 sati na ATP turniru iz serije 250 u St. Petersburgu igra protiv tenisera iz Velike Britanije Liama Broadyja. Damir je na ovom meču svakako veliki favoriti obzirom da igra protiv 242. tenisera svijeta, ali ne treba se podcijeniti činjenica da je isti taj teniser prije samo dva dana porazio Francuza Adriana Mannarina (31. tenisera svijeta) sa 2:1 u setovima. 

 

Džumhur i Broady se nikada nisu sastali tokom karijera, a današnji pobjednik će se domoći polufinala ovog turnira i dvoboja protiv boljeg iz meča Jan-Lennard Struff-Jo-Wilfried Tsonga. 

 

Ipak, mnogo bitnije od plasmana u polufinale za Džumhura je činjenica da bi danas konačno mogao ispuniti dugogodišnji cilj, odnosno plasirati se među 50 najboljih tenisera svijeta. Damir bi današnjom pobjedom bio najmanje 48. teniser svijeta, a u slučaju da Struff ne pobijedi Tsongu, onda bi Damir bio i jedno mjesto bolje rangiran. 

 

Ako ćemo se baviti daljim kalkulacijama, Džumhur bi u slučaju eventualnog trijumfa na ovom turniru trebao ući među 40 najboljih tenisera svijeta i bio bi na 39. mjestu. 

 

Inače, prošlogodišnji pobjedik ovog turnira je Nijemac Akexander Zverev.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.