x

Džumhur otkrio glavne razloge poraza od Ferrera!

Bh. teniser Damir Džumhur imao je period dobre igre u duelu sa petim teniserom svijeta Davidom Ferrerom, ali su ga nervoza i grčevi spriječili da pruži ozbiljniji otpor.

 

Španac (četvrti nosilac) je u prvom kolu US opena slavio sa 6:1, 6:2, 2:6, 6:2.

“U prvom setu sam bio malo nervozan što je rezultiralo žurbom u mojoj igri i velikim brojem neprisiljenih grešaka. U drugom setu je bila poprilično ujednačena igra, ali Ferrer je dobio sve važne poene, nažalost. Tu sam već osjetio da mogu da mu pariram. A onda sam treći set odigrao sa samopouzdanjem iz drugog seta, ali ovaj put mnogo odlučnije na kratkim loptama. Imao sam dosta winnera, pogotovo iz backhand paralele. Rezultat 6:2 me nije nešto puno ni iznenadio jer sam ušao u zonu i osjećao sam se zaista predobro. U tom trenutku sam rekao sebi: “Hajmo ovo odvesti u peti set’, ali grčevi su me “napali” i držali sve do druge polovine četvrtog seta, što me spriječilo da pružim ozbiljniji otpor u posljednjem setu.”, istakao je Džumhur za “Nezavisne novine”.

 

Bio je to prvi njegov nastup u New Yorku, a treći na Grand slam turnirima na kojima mu je najbolji plasman treće kolo sa Australian Opena.

 

Džumhur će ostati još nekoliko dana u New Yorku, malo će gledati mečeve i trenirati, a ukoliko bude imao vremena sa bratom će obići ovaj prelijepi grad.

Bh. teniser će iz SAD otići u Genovu, gdje će igrati challenger.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.