x

Džumhur preokretom do drugog kola u Budimpešti!

Bh. teniser Damir Džumhur pobijedio je Belgijanca Stevea Darcisa u 1. kolu ATP turnira u Budimpešti.  Naš najbolji igrač je slavio s 2:1, po setovima 3:6, 6:2 i 6:2.

Loše je Damir ušao u meč. Belgijanac mu je oduzeo servis na otvaranju i stigao je do prednost od 3:0, a iako je u sedmom gemu došao do 4:3 i servisa za poravnanje, bh. teniser nije uspio da se potpuno vrati u ovaj set. Darcis mu je napravio novi break, poveo je s 5:3, te je sigurnim servisom završio posao za 6:3 u prvom setu i vodstvo od 1:0.

 

Džumhur odlično otvara drugi set.  U drugom gemu oduzima servis protivniku, ali Darcis uzvraća već u narednom, a zatim dolazi i do drugog gema za 2:2. Ipak, Damir ostatak drugog seta igra zaista fantastično. Išlo ga je apsolutno sve, dva puta je oduzeo servis protivniku i došao je do osvajanja drugog seta sa 6:2 i izjednačenja na 1:1.

 

Nastavio je bh. teniser sa odličnom igrom i u trećem setu.  Napravio je odmah break na otvaranju seta, dominirao je do kraja ovog dijela igre i, mada je mogao i ranije, na kraju mirno završava i ovaj set sa 6:2 i odlazi u narednu fazu turnira. 

 

Protivnik u 2. kolu ovog turnira mu je hrvatski teniser Ivo Karlović.

 

ATP, 2. kolo:

 

Džumhur - Darcis 2:1 (3:6, 6:2, 6:2)

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.