x

EKSKLUZIVNO: Evo šta nam je otkrio Haris Berković, favorit za pobjedu u Zvezdama Granda!

Mladi Haris Berković iz Gradačca osvojio je regiju svojim pjevanjem! U kratkom roku je zadobio nevjerovatan broj osoba koje ga podržavaju, a svojim glasom je potpuno osvojio sve koji ga gledaju u Zvezdama Granda. ``Ubija, razbija, kralj, car``, samo su neki od komentara podrške za Harisa, koji je uistinu jedna kompletna ličnost, koja ima sve predispozicije da postane jedan od najpopularnijih Zvezda Granda od svih sezona. U sezoni koju gledamo zasigurno to jeste, a ovoga puta vam donosimo ekskluzivni intervju sa Harisom. Inače, njega ćemo gledati ove subote u četvrtom krugu Zvezda Granda, gdje je izborio prolazak dalje. A da li to Haris ima djevojku i ostale detalje donosimo kroz intervju.

- Harise, prvo da ti čestitamo na prolasku u sljedeći krug u Zvezdama Granda. Za one koji ne znaju, sutra ćemo te gledati na OBN TV, prošao si dalje dalje i kakva su ti očekivanja, nadaš li se finalu i zašto da ne, hvala Bogu imaš nevjerovatan talenat, može li ovoga puta Gradačac odnijeti pobjedu?

 

Da, direktno sam prošao u peti krug takmičenja. Drago mi je što je zaista veliki broj ljudi prepoznao moj talenat i naravno što imam mnogobrojnu podršku. Moja nadanja su usmjerena ka ovogodišnjem finalu, a o mjestu pobjedniku je  još rano govoriti..

 

- Koliko se ustvari baviš muzikom s obzirom da već važiš za favorita, a dokazao si se kao jedan od najboljih vokala?

 

Muzikom se bavim profesionalnije nekih dvije godine. A moja težnja i ljubav prema muzici je prisutna još od malih nogu..

 

- Sudeći prema tvom Facebook profilu i pregledima na YouTube-u sloviš za favorita i imaš najviše  fanova. Da li si očekivao toliku podršku?

 

Iskreno i ja sam sam iznenađen ovolikom podrškom kako na Balkanu, tako i šire. Zaista mogu reći da mi se i život na neki način promijenio. Ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima koji su uz mene i koji su zaslužni za to.

 

- S obzirom da si već postao poznat, plašiš li se da bi mediji mogli ``izvući`` nešto o tebi što ne bi volio da izađe u javnosti?

 

Nemam tih strahova. Smatram da se moj život ne razlikuje u mnogo čemu od života svih mlađih ljudi. Nastojim da se nosim sa tim što bolje mogu.

 

- Kakva atmosfera vlada među kandidatima iza kamera, ipak ste na neki način i konkurencija i ko su ti najbolji prijatelji iz ove sezone?

 

Pa slobodno mogu reći da ``iza kamera`` imamo odlično druženje. Teško mi je sada izdvojiti neke od njih jer sam kroz takmičenje upoznao zaista mnogo dobrih prijatelja i ljudi.

 

- Kada su u pitanju članovi žirija, uglavnom uvijek su te hvalili, ali čije mišljenje najviše cijeniš i koga najviše ``gotiviš`` od njh?

 

Ovo nije diplomatski odgovor, ali stvarno svaki od njih zavređuje veliko poštovanje. Čast mi je kada da dobijem bilo kakav vid kritike od takvih ljudi.

 

- Koliko je stresno spremati se za ovako ozbiljan nastup, šta je to na što najviše obraćaš pažnju, ipak je ovo daleko najgledanije muzičko takmičenje regiona?

 

Svakako da nije jednostavno izaći na Grandovu scenu. Znamo o kakvom prestižu i gledanosti emisije se radi. Ja sam prije svakog snimanja najviše fokusiran na pripremu izvedbi. Smatram da je to ključni faktor u takmičenju.

 

- Ko su tvoji muzički uzori kada je u pitanju naša scena?

 

Mogao bih da izdvojim mnoge od njih, ali svako na svoj način je po meni specifičan, te sam se trudio da od svakog od njih ``ukradem`` ono najbolje.

 

- Za kraj da ti poželimo sve najbolje, ne sumnjamo u tebe, ono što moramo brojnim pripadnicama ženske populacije odgonetnuti jeste to koji je Harisov ljubavni status?

 

Hvala vam, kako na prijatnom razgovoru, tako i na podršci. A za pripadnice ljepše polovine samo jedna riječ - slobodan.

 

Razgovarao: Elvedin Ribić
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.