x

Edin Džeko i dalje među deset najvećih zimskih transfera u historiji!

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko zadržao je mjesto među deset najvećih zimskih transfera u historiji.

Naš napadač je u sezoni 2010/11. prešao iz Wolfsburga u Manchester City, a Građani su tada za usluge Dijamanta njemačkom klubu platili 37 miliona eura.

 

U minulom prijelaznom roku dominirali su kineski prvoligaši, pa je prelazak Oscara iz Chelseaja u Shanghai SIPG postao ujedno i najveći zimski transfer ikada. Kinezi su Brazilca platili 60 miliona eura.

 

Na drugom mjestu je transfer Fernanda Torresa u istom prijeznom roku kada je i Džeko stigao u Englesku. Chelsea je Liverpool tada platio 58,5 miliona eura za usluge španskog napadača.

 

Prelazak Alexa Teixeira iz Šahtara u JS Suning prošle zime za 50 miliona eura treći je najskuplji zimski transfer u historiji.

 

Skuplji transferi od prelaska Džeke u Manchester City bili su prelazak Juana Mate iz Chelseaja u Manchester United (44,73 miliona eura - 2013/14.), Jacksona Martineza iz Atletico Madrida u Guangzhou Evergrande (42 miliona eura - 2015/16.), Andyja Carrolla iz Newcastlea u Liverpool (41 milion eura - 2010/11.), Lucasa Moure iz Sao Paula u PSG (40 miliona eura - 2012/13.) i Juliana Draxlera iz Wolfsburga u PSG (40 miliona eura - 2016/17.).

 

Deset najskupljih zimskih transfera zatvara prelazak Williana iz Anžija Mahačkale u Chelsea prije četiri godine za 35 miliona eura.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.