x

Edinu Džeki uručena Državna nagrada za sport: Čast je dobiti priznanje s najvišeg nivoa!

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je na svečanoj ceremoniji dodijelilo Državnu nagradu za sport za 2016. godinu kapitenu nogometne reprezentacije BiH i napadaču Rome Edinu Džeki.

Džeki je nagradu u iznosu od 15.000 KM i sliku uručio ministar Adil Osmanović, a radi se o najvećem priznanju koje BiH dodjeljuje za izuzetan doprinos i afirmaciju sporta.

 

``Drago mi je da smo ugostili našeg Edina Džeku, razgovarali s njim i čestitali mu na uspjesima u Romi i reprezentaciji BiH. Želim istaknuti njegove aktivnosti ambasadora UNICEF-a. Najveći sportisti su imali trnovit put, niko se lako nije uspio popeti na visok nivo. Mi smo ponosni što imamo našeg Edina Džeku``, izjavio je ministar Osmanović.

 

 

Potom se medijima obratio i Džeko.

 

``Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio nagradu s najvišeg državnog nivoa. Ovo mi je drugi put da se nalazim u ovoj zgradi i nadam se da će u budućnosti što više sportista dolaziti i primati nagrade koje zaslužuju. Sportisti su pozitivna strana ove države koja ima dosta problema. Apelujem na sve ljude u sistemu da povećaju budžete za sport. BiH ima velike sportiste i još veće talente, šteta je da nemaju uslove za rad. Edin Džeko je nastao u BiH, a ne negdje drugo. Sportisti će predstavljati državu na najbolji način``, rekao je Džeko koji je ministru poklonio svoj dres.

 

Otkrio je i kome će pokloniti novčanu nagradu.

 

Kako je već ranije najavio, bh. reprezentativac će nagradu donirati u humanitarne svrhe.

 

``Nagradu ću pokloniti u humanitarne svrhe, na tri dijela, Roditeljskoj kući u Sarajevu, Dječijem domu u Mostaru i Dječijem domu u Tuzli``, završio je Džeko.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.