x

Efikasna dijeta od bundeve!

Bundeva se tek sprema da odigra svoje glavne uloge, jer je početkom jeseni ima u izobilju svuda oko nas.

Tokom ove dvonedeljne dijete može da se smrša šest do osam kilograma. Jelovnik sa bundevom neće samo pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma, nego će doprinijeti da se organizam očisti i iscijeli, a tijelo podmladi.

 

Važno pravilo je da svi obroci moraju da se uzimaju tačno na vreme. Ovo je jedan od primjera.

 

Prvog dana za doručak pripremite kašu od bundeve sa dodatkom žitarica ili kriške bundeve sa šargarepom i sokom od limuna. Ručak neka bude supa od povrća sa bundevom, a večera bundeva pečena u rerni, kao poslastica.

 

Drugi dan može da počne salatom od bundeve, da se nastaviti supom od povrća i pasiranom bundevom i uveče da se završi voćem po izboru.

 

Za doručak trećeg dana neka za vašim stolom budu salata od povrća i kaša od bundeve, za ručak supa od povrća i knedli bez krompira, a za večeru dva parčeta tosta i salata od bundeve sa ananasom.

 

Četrvti dan neka počne isto kao prethodni, ali za ručak mala promjena sa supom od povrća i dinstanom slatkom paprikom. Za večeru spremite ragu od bundeve, povrća i pečuraka. Petog dana ponovite jelovnik od početka.

 

Za primenu ove dijete nema kontraindikacija. Ipak, trebalo bi da je izbjegavaju oni koji imaju neko oboljenje digestivnog trakta. Svakodnevna šetnja značajno će poboljšati njenu efikasnost.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.