x

Ekipa filma Tri prozora i vješanje na crvenom tepihu SFF-a!

Sinoćnjim crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta prošli su i Vjekoslava i Tonči Huljić, poznati muzički par iz Hrvatske. Tonči je kazao da je povod njegovog dolaska u Sarajevo promovisanje kratkog dokumentarnog filma ``Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće`` - svojevrsne reklame za njegov novi CD pod nazivom ``Panika``.

``Vjerujem da će biti dobro i ugodno druženje``, poručio je hrvatski muzičar koji, kako je kazao, trenutno radi na izgradnji svoje, ali i karijere kolege Petra Graše.

 

Njegova supruga Vjekoslava, koja je prvi put u Sarajevu, poručila je da joj je jako lijepo i da je uzbuđena što je dio SFF-a. Za grad Sarajevo je rekla da je inspirativan, te otkrila da završava pisanje knjige i da ``uvijek radi na nekom novom tekstu``.

 

Predsjednik žirija Takmičarskog programa Bela Tarr, koji se prije nekoliko godina preselio u Sarajevo, rekao je da žiri ima priliku gledati radove mladih filmadžija.

 

``Znate, naša očekivanja su veoma jednostavna. Mladi nas nekako moraju udariti, pokazati svoj bijes, viziju, želje, sve što pripada njihovom životnom dobu i očekujemo iskrene filmove``, kazao je Tarr.

 

Na pitanje da li je SFF za ovih 20 godina postojanja ispunio svoju misiju kazao je: ``Sigurno! Ja poznajem ovaj festival gotovo od njegovog početka i sve vrijeme kad bi me pozvali ja bih došao i stalno sam držao fige. Više nemam razloga da ih držim jer sada su sigurni i nadam se da ih narod voli jer oni ovise o narodu``.

 

Član žirija Chris Dercon, za kojeg kažu da je čovjek koji je u svijetu muzeja ono što je Angelina Jolie u svijetu filma, rekao je da je vidio ``apsolutno nevjerovatne filmove`` i da je ``istočnoevropski film u usponu``.

 

Crvenim tepihom prošla je i ekipa filma ``Tri prozora i vješanje`` sa Kosova.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.