x

Ekskluziva.ba na utakmici Sarajevo-Cardiff! (GALERIJA)

Fudbalski klub Sarajevo sinoć je na stadionu Asim Ferhatović Hase u prijateljskom susretu dočekao mladi tim Cardiffa. Generalna provjera bordo tima pred početak nove sezone završena je pobjedom Sarajeva rezultatom 4:1.

Dugogodišnji golman bordo tima, Muhamed Alaim u devetoj minuti susreta oprostio se od bordo dresa uz ovacije prisutnih gledalaca na našem najvećem stadionu. Alaim je dres Sarajeva nosio 270 puta, prenosi sportsport.ba.

 

Bordo tim je zaprijetio u 13. minuti susreta, šutirao je Miloš Stojčev, ali pravo u dobro postavljenog Wilsona. Isti igrač našao se u prilici u 26. minuti susreta, a ovaj put njegov pokušaj škaricama odlazi pored lijeve stative Cardiffovog gola. 

 

Sarajevo je ozbiljnije zaprijetilo u 31. minuti susreta. Velkoski je proigrao Stojčeva, ali veznjaka bordo tima zaustavio je golman Cardiffa. Već u narednom napadu pokušao je Radovac, a Wilson izbija u korner. 

 

Stojčev je izveo korner, a u šesnaestercu Cardiffa najbolje se snalazi Bojan Puzigaća i donosi prednost Sarajevu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika na obje strane terena, pa je Sarajevo na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom. 

 

Bordo tim je do drugog gola stigao u 47. minuti susreta. Gosti su igrali rukom u kaznenom prostoru, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Bojan Puzigaća. 

 

Izabranici Dženana Uščuplića do trećeg gola dolaze u 60. minuti susreta. Pogodio je Samir Radovac odličnim udarcem sa 25 metara. Samo osam minuta kasnije četvrti gol za Sarajevo postiže Bilbija. Već u narednom napadu gosti su smanjili, a pogodak za Cardiff postigao je Johnson. 

 

Nastavilo je Sarajevo da prijeti i u nastavku susreta, Bilbija je zaprijetio u 75. minuti susreta, ali ovaj put golman Cardiffa je siguran. Ostalo je do kraja susreta 4:1 za Sarajevo.

(Dnevni avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.