x

Ekskluzivno u Importanne Centru predstavljena kolekcija Jean Paul Gaultier za Lindex!

U nedjelju navečer švedski high street brand Lindex je svojim zvanicama predstavio fantastičnu kolekciju koju je za njih dizajnirao slavni francuski haute couture and pret-a-porter kreator Jean Paul Gaultier.

Kolekcija je pod pokroviteljstvom časopisa Azra predstavljena u Importanne Centru mini modnom revijom koja je oduševila sve prisutne.

 

Jean Paul Gaultierova kolekcija za Lindex čini njegov mali ormar, s prepoznatljivim oznakama, mornarskim prugama, umjetničkim prizorima iz slikarstva, u kombinaciji s tatoo printom koji Gaultier obožava. U modnoj kampanji za ovu jesensku kolekciju angažirana je Gaultierova muza, model Karen Elson. Kolekcija sadrži žensku liniju, kao i dječiju, donje rublje i modne dodatke. 

 

``Tradicija Lindexa, obilježavanja mjeseca oktobra, mjeseca svjesnosti protiv raka dojke se nastavlja. Ove godine, Lindex karakteriše dizajnerska ikona Jean Paul Gaultier kao gost dizajner sa jedinstvenom kolekcijom koja je posvećena borbi protiv raka dojke.

 

Kolekcija će biti u prodaji od 20. oktobra u Lindex-ovoj prodavnici u Importanne centru. Na ovaj način se i Lindex svrstava u red društveno odgovornih kompanija koje na ovaj ženama blizak način žele podići svijest za brigu o vlastitom zdravlju. Naglašavamo da će 10% ukupnih prihoda od ove kolekcije Lindex donirati za djelatnosti udruženja Renesansa, udruženja žena oboljelih i liječenih od raka dojke, za mnogobrojne aktivnosti koje uključuju i podizanje svijesti o ovoj problematici.`` - izjavio je Adnan Fisović, PR za LINDEX.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.