x

Električni Golf sada prelazi 50% više km nego ranije!

Redizajn Golfa sedme generacije obuhvatio je i verziju na struju koja je osim stilskih unapređenja dobila bateriju većeg kapaciteta, što je značajno produžilo autonomiju u vožnji.

Volkswagen je nedavno predstavio restilizovanu verziju aktuelne, sedme generacije svog najtraženijeg modela.

 

Tom prilikom, njemački proizvođač objavio je tehničke detalje standardne verzije, a izostale su informacije o e-Golfu na struju, koje su ostavljene za auto-salon u Los Anđelesu, a iz Volkswagena je na toj manifestaciji saopšteno da će e-Golf od sada imati pogonsku bateriju kapaciteta 35,8 kWh, umjesto prethodne od 24,2 kWh.

 

Zahvaljujući ovom poboljšanju, budući vlasnici e-Golfa će sa punim baterijama moći da pređu 200 km, što je skoro 50 odsto više kilometara nego ranije.

 

Kako bi dodatno pomogao vlasnicima ovog automobila, Volkswagen je u opremu e-Golfa uvrstio 7,2 kilovatni punjač, koji omogućava da električni hečbek u potpunosti napuni pogonske baterije za nešto manje od 6 sati, kada se koristi standardni strujni priključak.

 

Onima koji su spremni da izdvoje više novca, VW u paketu opreme SEL Premium nudi kompatibilnost sa brzim punjačima, koji su dostupni u mnogim zemljama, zahvaljujući čemu je moguće dopuniti baterije do 80% kapaciteta u roku od sat vremena. Ova opcija se nudi i u standardno opremljenom e-Golfu, ali uz doplatu.

 

VW je novi e-Golf opremio i brojnim bezbjednosnim sistemima asistencije, uključujući upozorenje na mogući frontalni sudar sa funkcijom automatskog kočenja, adaptivni tempomat, uočavanje i upozorenje na pojavu pješaka, sistem za nadgledanje mrtvog ugla, asistenciju za održavanje vozila u okvirima vozne trake, sistem pomoći pri parkiranju....

 

Izvor: Nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.