x

Električni Mini će biti istinski član ove obitelji

Minijev šef dizajna je otkrio nekoliko novosti o budućem električno pokretanom minijevom modelu za kojega prvenstveno kaže kako će biti ``istinski Mini`` iako će imati određene jedinstvene karakteristike vanjskog i unutrašnjeg dizajna.

Konkretnije, Oliver Heilmer je rekao kako smatra da je trenutna minijeva ponuda vrlo dobra što se tiče dizajna, no da daljnji razvoj ne može biti samo ``evolucijski``. Naime, napredak tehnologije, posebno elektrifikacija pogonskih sklopova, autonomnog upravljanja i umjetne inteligencije, će uvjetovati određene promjene dizajna i izgleda budućih automobila.

Heilmer je uvjeren kako je budućnost Minija u električnim pogonskim sklopovima te kako će upravo ovaj prijelaz omogućiti dizajnerima novu slobodu u kreiranju automobila, posebno u unutrašnjosti i kada je riječ o proporcijama automobila.

Mini planira lansirati svoj prvi električni model tijekom sljedeće godine, a Heilmer kaže da rad na dizajnu još uvijek nije gotov te da će se ``električna priroda ovog automobila vidjeti u detaljima.`` Mini je na prošlom frankfurtskom auto salonu predstavio najavni konceptni model, a do premijere produkcijske izvedbe mogla bi biti predstavljena još jedna studija.

 

Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.