x

Električni Volvo V40 će biti dostupan s dvije izvedbe baterija

Volvo planira u skoroj budućnosti na tržište lansirati novu generaciju modela V40, odnosno svog konkurenta Golfu, Focusu i drugim sličnim kompaktnim vozilima C segmenta. 

Veliki utjeaj na konačni dizajn ovog vozila će imati studijski model 40.2 (na slici), a britanski Auto Express javlja kako će se ovaj automobil temeljiti na istoj platformi kako i XC40 što bi trebalo jamčiti veću ponudu prostora od prethodnika.

Upotreba platforme CMA (Compact Modular Architecture) će također omogućiti ugradnju nekoliko novih benzinskih i dizelskih motora pa je za očekivati kako će sljedeći V40 pokretati dizelske D3 i D4 te benzinske T4 i T5 jedinice. Ono što je još zanimljivije je i činjenica da CMA omogućuje elektrifikaciju pogonskih sklopova, odnosno gradnju plug-in hibridnih i električnih pogona.

Već je otprije poznato kako će novi V40 biti dostupan kao hibrid, a sada je potvrđena i električna verzija. Točnije, šef odjela za istraživanje i razvoj ovog švedskog proizvođača je izjavio kako će ``sljedeći kompaktni model biti dostupan s barem dvije izvedbe baterija različitog kapaciteta.``

Bez ulaženja u detalje je dodao i kako će ona s manjim kapacitetom imati kraću autonomiju te stoga razumljivo i manju cijenu. Veći kapacitet će s druge strane značiti veću autonomiju i višu cijenu, ali i veću snagu pogonskog sklopa.

Za sada nije poznato kada će točno ovaj kompaktni model stići na tržište, no očekuje se kako će se to dogoditi tijekom 2019, odnosno najkasnije 2020, prvo u konvencionalno, a nedugo zatim i u hibridno i električno pokretanim izvedbama.

 

Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.