x

Embid u dresu ``Trikolora`` protiv ``Zmajeva``?

Iz Sjedinjenih Američkih Država dolazi veoma zanimljiva vijest, a to je da bi jedan od najboljih centara NBA lige, Žoel Embid (Joel Embiid), mogao obući dres reprezentacije Francuske, jednog od rivala selekcije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019.

Patrik Bizli (Patrick Beesley), čelnik francuske federacije, priznao je da bi ta mogućnost bila sjajna za ``Trikolore`` te dodao da je centar Filadelfija siksersa spreman na razgovor. 

- Naravno, ja nisam iz Francuske, ukoliko budem igrao za reprezentaciju, tu je Kamerun, ali Francuska bi bila dobra opcija. Imam mnogo članova porodice i prijatelja u Francuskoj - rekao je centar rođen u Jaundeu (Kamerun).

Bizli je rekao da planira u februaru otputovati u Ameriku, kako bi razgovarao sa Embidovim saigračem iz Filadelfije, bekom Timoteom Luvavu-Kabarotom (Timothe Luwawu-Cabarrot), a iskoristit će šansu da obavi razgovor i sa Embidom.

Pristane li odlični centar igrati za Francusku, teoretski bi mogao nastupiti u duelu ``Zmajeva`` protiv ``Triklora``, koje ćemo ugostiti 29. juna, znači van NBA sezone.

Kakvo bi to pojačanje bilo za Francuze, dovoljno govori statistika 23-godišnjeg centra (213 centimetara) ove sezone u NBA ligi - u 31 nastupu bilježio je prosjek od 31,3 minute, 23,8 poena, 10,8 skokova i 3,4 asistencije.

Zanimljivo je, međutim, da drugi francuski as iz NBA lige, Evan Furnije (Evan Fournier), nije zadovoljan vijestima da bi mu Embid mogao postati reprezentativni saigrač.

- Prestanite pisati o Žoelu u reprezentaciji Francuske, to postaje smiješno. Igrati za državu sa kojom nemaš veze za mene je uznemirujuće. Reprezentacija nije samo sportski izazov - napisao je Furnije na Twitteru.

 

Izvor: Avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.