x

Emina Jahović : Spasili su me Merlin i Hari!

Najljepši kompliment sam dobila od Fahrudina Pecikoze koji mi je rekao da savršeno pišem pjesme

Emina Jahović je u sklanom braku sa turkskom zvijezdom Mustafom Sandalom, a svoju gradi karijeru bez skandala.

Pjevačica ovih dana promovira svoj CD pod nazivom „Metamorfoza``. Vratila se deset godina unazad i prisjetila saradnje s Dinom Merlinom i Harijem Varešanovićem, komplimenta koji joj je dao Fahrudin Pecikoza... Emina je govorila i sinovima Javuzu i Jamanu i šta joj je važno u odgoju sinova.

 

Kako si zadovoljna reakcijama na album „Metamorfoza``?

- Jako sam zadovoljna i, iskreno, bila sam  nestrpljiva jer smo ga radili dugo. Svi već imaju svoje favorite. Svi su odabrali neku od pjesama koje vole, tako da je publika prepoznala naš rad i trud. Radila sam sama većinu posla jer sam naučila i tehničke detalje oko produkcije.

 

 Ko ti je bio učitelj?

- Mustafa Sandal, naravno. Mi smo partneti u životu i poslu, tako da radimo zajedno sve što treba. On je od početka davao neke sugestije kako treba da zvuči neka pjesma i moram da mu zahvalim jer je imao jako puno strpljenja.

 

Udala si se 13. januara. Je li to bio baksuzan datum?

- Ma, ne! Novinari su izvukli iz konteksta i stavili neki naslov. Vjenčanje je bilo između mog i Mustafinog rođendana, tako da je kod nas čitav januar neko slavlje. Javuz i Jaman obožavaju da gase svijećice na tortama, tako da moramo i po nekoliko puta da ih palimo i gasimo.

 

Šta ste ti i Mustafa poklonili jedno drugom na rođendan?

- On je od mene dobio sat ``Roleks`` iz limitirane kolekcije koji sam teško nabavila. On obožva satove i veliki je kolekcionar. Neću da pričam šta sam ja dobila na poklon. Moj muž uvijek zna moje tajne želje i nema potereb da mu kažem šta želim za rođendan jer on savršeno pogodi.

 

Kako te doživljavaju mediji u Turskoj?

- Nastojim da ne budem samo supruga Mustafe Sandala i da i tamo napravim svoje ime i gradim karijeru. Turski jezik savladavam dobro i zbog Mustafe ali i zbog sinova, ali treba tu još puno rada i truda da i u Turskoj steknem neki status.

 

Čime te je osvojio Mustafa?

 - Nisam ni znala ko je on jer mi je prišao na plaži. Tek kasnije sam shvatila kolika je on zvijezda u Turskoj i da tamo ima armiju obožavalaca, ali mi sve to nije bilo važno. Bio je sasvim opušten, pristojan i jako duhovit.

 

Proslavila si 33. rođendan. Plašiš li se godina?

- O tome sam baš nedvano razmišljala, kako čovjek sve što je stariji ima više obaveza ali i odgovornosti. Nisam više dijete! Imam supruga, sinove, primorana sam da odrastem, ali se nekada osjećam kao pravi djevojučurak. Uvijek sam bila mezimica jer sam bila najmalađa. Stariji brat i sestra su me štitili i brinuli o meni kao i roditelji. Nadam se da me život neće staviti na neka teška iskušenja. Trudim se da prihvatim godine onako kako one dolaze jer svako razdoblje ima svoje prednosti.

 

Na početku karijere radila si sa Dinom Merlinom i Harijem Varešanovićem. Kako je izgledala saradnja i možeš li da ih usporediš?

- Nemoguće ih je usporediti jer su to dvije sasvim različite osobe. Rad sa Dinom i Harijem mi je odredio put. To su dva sasvim različita čovjeka po načinu rada od njih sam sve naučila. Ali najljepši kompliment sam dobila od Fahrudina Pecikoze koji mi je rekao da pišem savršene pjesme. To je za mene puno značilo da ti čovjek sa takvim iskustvom kazao da piše dobro i to meni, početnici. Moj dragi Peca!

 

Gradiš karijeru bez mrlje. Kako ti to polazi za rukom?

- Nastojim da budem doslijedna sebi i da takva ostanem na sceni. Novinari traže uvijek senzaciju, tako da se trudim da im moj privatni život ne bude u provm planu. Musafa mi i tu puno pomaže jer on je stalno na meti tabloida u Turskoj, tako da mi je dao par savjeta.

 

Posvetila si pjesmu „Ne plašim se`` ženama žrtvama nasilja. Jesi li bila nekada svjedok nasilja u porodici?

- Nisam, hvala Bogu. Međutim, čula sam neke strašne priče koje su me inspirisale da napišem pjesmu koja govori o tome. Nikada ne bih bila u braku i trpila nasilje. To je sigurno. Zato sam svim ženama dala kroz pjesmu neki podstrek da se iz takvih situacija što prije izvuku. Ako te neko udari jednom, udarit će opet.

 

 Kažu da iza svakog muškarca stoji uspješna žena. Jeste li ti i Mustafa bazirali odnos na tom pravilu?

 Muškarcu treba stabilna žena koje neće odustati i koja će biti uz njega. Ljepota je prolazna, a kada stojite iza svog muškarca i podržavate da bude što bolji je nešto što ostaje za čitav život.

 

Nekada sam stroga majka

Jesi li stroga majka?

- Po potrebi. Jamana i Javuza učim i vaspitavam tačno onako kako su mene vaspitavali moji roditelji. Jaman ide u školu i jako mu se dopada matematika, tako da ga već svi zovemo profesor. Voli školu, a pošto je moj otac bio doktor vjerovanto da će odabrati taj put.

 

Hoćete li ih ti i Mustafa usmjeriti na muziku?

- Vidjet ćemo jer još su mali. Na njima je da sami odaberu svoj put.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.