x

Emotikon koji plače od smijeha je najpopularniji, srce na drugom mjestu!

Korisnici društvenih mreža svoje emocije najčešće pokazuju upotrebom žutog lica koje plače od smijeha, zbog čega je kompanija Apple ovaj emotikon proglasila najpopularnijim ove godine.

Tragikomični emotikon s dvije suze i širokim osmijehom ocijenjen je odličnim za izražavanje velike sreće, kao i depresije.

 

Prema Appleovoj listi, emotikon koji plače od smijeha najviše upotrebljavaju korisnici iOS i Mac uređaja u Americi. Manje popularni, ali i dalje itekako često upotrebljavani su crveno srce, emotikon kojem liju suze iz očiju, zaljubljeni emotikon sa srcadima na očima, emotikon koji šalje pusu u obliku srca, zbunjeni emotikon, kosturova glava, stidljivi emotikon, razočarani...

 

 

Apple nije jedina kompanija koja je emotikona koji plače od smijeha proglasila najpopularnijim. Emoji Tracker također ocjenjuje kako je ovaj emotikon broj jedan na društvenim mrežama. Direktor i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg ovog ljeta je objavio grafikon koji pokazuje kako je lice s osmijehom i suzama najpopularnije i među korisnicima ove društvene mreže.

 

Prije dvije godine među najpopularnijim emotikonima bila su lica koja se smiju i plaču, a danas smo dobili kombinaciju ovih emotikona.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.